Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Τσίπρας σε ΚΚΕ:"Θα σας στηρίξουμε απέναντι σε κάθε κυβερνητικό και φασίστα"



«Mε το χαμόγελο μάθαμε να παλεύουμε, με το χαμόγελο θα παλέψουμε και τώρα,
και με το χαμόγελο θα νικήσουμε. Το χαμόγελο κάθε διαδηλωτή, κάθε
απεργού, κάθε ενεργού πολίτη που αντιστέκεται στο φόβο και στους
εκβιασμούς. Το χαμόγελο που θέλουμε να ανθίσει στα χείλη του προδομένου, ρημαγμένου από τα μνημόνια, ταπεινωμένου λαού μας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κηρύσσοντας την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Μιλώντας στην κεντρική εκδήλωση του κόμματος στο θέατρο Ακροπόλ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που αμφισβήτησε ευθέως τα στοιχεία της  κυβέρνησης για το πρωτογενές πλεόνασμα, έκανε «άνοιγμα» και στο ΚΚΕ, λέγοντας ότι στον δεύτερο γύρο εάν δεν υπάρχουν υποψήφιοι του κόμματος τότε θα στηριχτούν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ που θα καταφέρουν να περάσουν στην εκλογική αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής.
«Σε όποια γωνιά της Ελλάδας, αν στο δεύτερο γύρο δεν βρεθούν οι δυνάμεις που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο υποψήφιος του ΚΚΕ ενάντια σε υποψήφιο κυβερνητικό, εμείς θα στηρίξουμε τον υποψήφιο του ΚΚΕ. Αν δε, ιδιαίτερα,βρεθεί υποψήφιος του ΚΚΕ ενάντια σε φασίστα θα δώσουμε μάχη με όλες μας τις δυνάμεις για να υψώσουμε ασπίδα προστασίας της δημοκρατίας. Χωρίς δισταγμό, χωρίς δεύτερη κουβέντα, χωρίς αστερίσκους» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Παράλληλα χαρακτήρισε ιδιαιτέρως κρίσιμες τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. «Θα παίξουν αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση του αύριο. Θέλουν δεν θέλουν οι δυνάμεις του μνημονίου και της συγκυβέρνησης, για την Ελλάδα οι ευρωεκλογές αυτές θα είναι δημοψήφισμα για τα μνημόνια, την τρόικα, τις απάνθρωπες και καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας. Θα απλωθεί η ελληνική τραγωδία ως success story και σε άλλες χώρες της Ευρώπης; ή θα πει ο ελληνικός λαός φτάνει πια ως εδώ!»
«Δεν ζούμε φυσικά ούτε σε ροζ σύννεφα, ούτε στον κόσμο του πρωτογενούς πλεονάσματος ψέματος, απάτης, ή αυταπάτης, που ζουν άλλοι. Δεν πανηγυρίζουμε πάνω από αμφισβητούμενους αριθμούς αγνοώντας την αδιαμφισβήτητη υπάρχουσα κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά. Το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι: «τρεις κάλπες, μια επιλογή: Να νικήσουμε», επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας που εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της ΝΔ, εμφανιζόμενος βέβαιος για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η ΝΔ δεν μπορεί να συσπειρώσει όχι τους ψηφοφόρους αλλά και τα ίδια της τα στελέχη. Γνωρίζουν οι πολίτες ότι η ΝΔ ποντάρει στην αποχή τους. Διότι στην αρχή ήθελε να αλλάξει τον εκλογικό νόμο για να ψηφίζουμε χωριστά δήμαρχο, χωριστά δημοτικούς συμβούλους. Μετά, ακούσαμε ότι
θέλανε να μεταθέσουν τις εκλογές για τον Οκτώβρη. Μετά αλλάξανε την ημερομηνία. Και στο τέλος αλλάζουνε και το τρόπο εκλογής των ευρωβουλευτών στο παραπέντε».
Για την Ρένα Δούρου, τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη και τον Θοδωρή Δρίτσα οι οποίοι θα διεκδικήσουν την περιφέρεια Αττικής, τον δήμο Αθηναίων και τον δήμο Πειραιά αντίστοιχα ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «η νίκη τους θα σημάνει πέραν πάσης αμφιβολίας την αρχή της μεγάλης αλλαγής και θα
συμβολίσει τη μεγάλη ανατροπή»
«Λένε πολλοί», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ειδικά για το Γαβριήλ και τη Ρένα,ότι δεν έχουν τη πολιτική εμπειρία για να διοικήσουν τη μεγαλύτερη περιφέρεια και το μεγαλύτερο δήμο της χώρας, αλλά μέχρι σήμερα την Ελλάδα κυβερνούν πολιτικοί με εμπειρία, που γεννήθηκαν πριν από τη
δεκαετία του '60, αλλά η εμπειρία δε τους απέτρεψε να εφαρμόσουν πολιτικές που κατέστρεψαν την κοινωνική συνοχή και εξόντωσαν τη προοπτική, τα όνειρα, το μέλλον της νέας γενιάς αλλά και των μεγαλύτερωνγενιών».
«Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε είναι νέοι άνθρωποι με γνώσεις, με πίστη και με πάθος. Νέοι άνθρωποι με σχέδιο και αποφασιστικότητα να δουλέψουν για την αναγέννηση του τόπου μας. Και μαζί με τους παλιότερους, που στάθηκαν όρθιοι σε δύσκολες συνθήκες και η εμπειρία τους είναι πολύτιμη,είναι σε θέση όχι μόνο να οραματιστούν αλλά και να δημιουργήσουν μια
νέα Ελλάδα».
Απαντώντας σε κριτική που δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα ότι απομακρύνεται από τις θέσεις του και ότι ενδιαφέρεται μόνο για την εξουσία και ότι «ΠΑΣΟΚοποιείται», ο Αλέξης Τσίπρας είπε με δηκτικό τρόπο:
«Συγνώμη, αλλά στο σημείο αυτό θα ήθελα να ρωτήσω κάτι εξίσου σοβαρό με όλα αυτά:Μήπως υπάρχει κάποιος ψυχίατρος στην αίθουσα; Γιατί μόνο ψυχίατρος μπορεί να εξηγήσει από τι πάσχουν εκείνοι που από τη μια βλέπουν στο πρόσωπό μας θηρία, εξτρεμιστές, τυχοδιώκτες, κουκουλοφόρους, οπαδούς της βίας, και από την άλλη, στο ίδιο πρόσωπο, στο δικό μας πάλι, βλέπουν αρνάκια έτοιμα να βολευτούν ήσυχα κι ωραία στο Σύστημα που καταπολεμούν. Και μάλλον ψυχίατρος χρειάζεται για να διαγνώσει τι είδους διαταραχή έχουν εκείνοι που από τη μια μεριά συνεργάζονται στενά, φιλικά και μνημονιακά με το ΠΑΣΟΚ και από την άλλη κατηγορούν εμάς ότι γινόμαστε ΠΑΣΟΚ!! Λυπάμαι, αλλά για άλλη μια φορά κάνουν άλλο ένα ιστορικό λάθος».

tanea,gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου