Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΟΑΕΔ: Αναθέτουν την καθαριότητα σε εταιρείες με 5πλάσιο κόστος από τις καθαρίστριες σε διαθεσιμότητα


ΟΑΕΔ: Αναθέτουν την καθαριότητα σε εταιρείες με 5πλάσιο κόστος από τις καθαρίστριες σε διαθεσιμότητα

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία της Ομοσπονδίας υπαλλήλων του ΟΑΕΔ για τα όσα συμβαίνουν με τον τομέα καθαριότητας στον οργανισμό τους. Όπως σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση ενώ οι συνάδελφοι τους στην καθαριότητα που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα κόστιζαν 100.000 ευρώ το μήνα, το ΔΣ του οργανισμού προσέλαβε για τον Φεβρουάριο, με απευθείας ανάθεση τρεις εταιρείες καθαριότητας που κοστίζουν 563.159,71 ευρώ.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ

Πόσο κοστίζει η αναδιάρθρωση του  «υπερδιογκωμένου» Δημοσίου τομέα.
Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο…
Την ευθύνη των δημοσίων υπαλλήλων και του υπερδιογκωμένου δημόσιου τομέα για τη  χρεοκοπία της χώρας, όπως επίσης και την πολυσυζητημένη επιχειρούμενη αναδιάρθρωση του δημοσίου αυτό-καταρρίπτει η απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ για τα συνεργεία καθαριότητας.
Με την απόφασή του το ΔΣ του Οργανισμού ενέκρινε την απευθείας ανάθεση του έργου, σε τρεις εταιρείες καθαριότητας με το ποσό των 563.159,71  ευρώ (!!!) για τον μήνα Φεβρουάριο… Επαναλαμβάνουμε: 563.159,71 για ΕΝΑΝ μόνο μήνα.
Να υπενθυμίσουμε ότι 260 Συνάδελφοί μας βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Εξ αυτών, οι 72 ανήκουν στην κατηγορία ΥΕ Καθαριότητας. Το συνολικό κόστος των υπαλλήλων αυτών δεν ξεπερνά σε καμιά περίπτωση τις 100.000 ευρώ μηνιαίως!!! Μιλάμε δηλαδή, για κάτι λιγότερο από το 1/5 του ποσού των απευθείας αναθέσεων! Και μιλάμε για πλήρη απασχόληση και πλήρη αμοιβή και όχι για εργαζόμενους «σκλάβους», απλήρωτους, με δίωρη και τρίωρη απασχόληση, με ενοικίαση εργαζομένων και υπεργολαβίες «σκλαβοπάζαρων». Μιλάμε ακόμα, για Συναδέλφους που εκτός των κύριων καθηκόντων τους ως Υπάλληλοι Καθαριότητας, υποστήριζαν ποικιλοτρόπως το έργο του Οργανισμού.
Καλούμε τα συναρμόδια Υπουργεία και τη Διοίκηση του Οργανισμού να προχωρήσουν άμεσα στην επαναπρόσληψη των Συναδέλφων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος…
Καλούμε να στελεχώσουν τις δημόσιες υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό, αφού όπως ξεκάθαρα προκύπτει από τα  οικονομικά στοιχεία, με τα χρήματα που διαθέτει ο Οργανισμός στους εργολάβους της καθαριότητας μπορεί να προσλάβει 500 μόνιμους υπαλλήλους της αντίστοιχης ειδικότητας, με μόνιμη και σταθερή εργασία.
Καλούμε επίσης, τη Διοίκηση του Οργανισμού και τα συναρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν στην επαναπρόσληψη των ειδικοτήτων Βοηθών Μαγείρων και λοιπών ειδικοτήτων και να σταματήσει ο διαγωνισμός για τη σίτιση (catering) των παιδιών των Βρεφονηπιακών Σταθμών του ΟΑΕΔ, όπου και πάλι το κόστος θα είναι υπέρ πολλαπλάσιο.
Καλούμε τέλος, το Υπουργείο Εργασίας, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την Κυβέρνηση συνολικά, να επανεξετάσει το θέμα της αναδιάρθρωσης του δημοσίου τομέα και του μισθολογικού κόστους  - αφού με τέτοιους όρους θέλει να μιλάμε…
Κυρίως όμως, καλούμε τη λογική, τη μαθηματική λογική, τη λογιστική λογική, την κοινωνική λογική, την πολιτική λογική, την ηθική λογική να επανέλθει στη θέση της!!!

ertopen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου