Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Εδώ ο Άνθης, εκεί ο Άνθης, που θα 'ναι ο Άνθης;


anthis pin

Παραμένει με τον Σπύρου ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Άνθης ή μετακινείται στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως βολιδοσκοπεί να ηγηθεί ο ίδιος ψηφοδελτίου;
Δημοσίευμα της εφημερίδας REAL NEWS εμφανίζει τον νυν αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Άνθη, εκλεγμένο με την παράταξη Σπύρου να έχει εξασφαλίσει θέση «ζηλευτή» στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για το Ιόνιο. Συγκεκριμένα σε ρεπορτάζ της Λώρας Ιωάννου για τις διεργασίες εντός του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναγράφονται τα εξής: «Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων οι ΑΝΕΛ θα στηρίξουν τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Γαλιατσάτο, με υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας τον Χρήστο Άνθη». Είχαν προηγηθεί ανάλογα δημοσιεύματα σε site της Κεφαλονιάς, όπου τις προηγούμενες ημέρες – για να μην ξεχνιόμαστε - βρισκόταν ο αντιπεριφερειάρχης, αλληλέγγυος στους σεισμοπαθείς.
Χρήστος Άνθης: Η δική μου Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ακομμάτιστη...
Η διάψευση ήταν απόλυτη από τον Χρ. Άνθη, αν και στην επικοινωνία που είχαμε μαζί του φάνηκε ότι δεν «κλείνει καμία πόρτα». Ο κ. Άνθης επανέλαβε ότι ο ίδιος παραμένει αταλάντευτος και σταθερός στις θέσεις του για ακομμάτιστη Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπογραμμίζοντας ότι το ψηφοδέλτιο που θα βρεθεί ο ίδιος θα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Όπως φαίνεται μέχρι τώρα το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σκληρά κομματικά, πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει δεχθεί καμία ανάλογη πρόταση. Πάντως ο κ. Άνθης σε εκπομπή στο Ράδιο Επτάνησα προ 10 περίπου ημερών δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να ηγηθεί ψηφοδελτίου για τις δημοτικές εκλογές, στο δήμο που θα δημιουργηθεί στη Βόρεια Κέρκυρα, αν και εφόσον η Κέρκυρα τεμαχιστεί σε περισσότερους του ενός δήμους.
Εσχάτως δε, χωρίς όμως ο ίδιος να ανοίγει τα χαρτιά του, υπάρχει έντονη φημολογία για διερεύνηση προκειμένου – υπό προϋποθέσεις – να ηγηθεί ψηφοδελτίου για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
ΑΝΕΛ: Αποφάσεις την ερχόμενη Πέμπτη
Ερωτηθείς ο υπεύθυνος των ΑΝΕΛ για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Γιάννης Ζήκος (μέλος και του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων) τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ είχαν μια πρώτη σύσκεψη στην Κέρκυρα την προηγούμενη Πέμπτη και παρέπεμψε στην ερχόμενη Πέμπτη για την τελική απόφαση του κόμματος για τα Ιόνια Νησιά και (πιθανόν) και για τους Δήμους. Όσον αφορά τον Χρήστο Άνθη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος του Πάνου Καμμένου στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, ο κ. Ζήκος διέψευσε κατηγορηματικά την είδηση που δημοσίευσε η αθηναϊκή εφημερίδα, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο κ. Άνθης εμφανίζεται να επιθυμεί να τεθεί επικεφαλής ψηφοδελτίου.
Που και με ποιους; Ίδωμεν...

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου