Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Η “Ελιά” είχε δάκο για τον Βενιζέλο-αποχώρησαν οι 58


Βενιζέλος

Δεν του πάει τίποτα τελικά το τελυταίο χρονικό διάστημα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου. Τα ποσοστά του κόμματος έχουν πιάσει ιστορικό χαμηλό, το κόμμα βρίσκεται ένα βήμα πριν τη διάλυση και σα να μην έφταναν ακόμη και η δημιουργία της κεντροαριστερής Ελιάς τινάχτηκε στον αέρα.
Ο άτυπος επικεφαλής της κίνησης των 58, Γιάννης Βούλγαρης το διεμήνυσε καθαρά στον κ. Βενιζέλο: Η Ελιά ναυαγεί και στις ευρωεκλογές θα συμμετάσχουν απλά ως παρατηρητές. Αιτία; Η επιμονή του κ. Βενιζέλου, όπως μεταδίδει το iefimerida.gr να τοποθετήσει την Φώφη Γεννηματά στο Ευρωψηφοδέλτιο.
Στελέχη των «58» κάνουν λόγο για οικογενειοκρατία, η οποία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή στην παρούσα φάση και επιμένουν ότι στο ευρωψηφοδέλτιο πρέπει να τοποθετηθούν νέα πρόσωπα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 58 εκτιμούν ότι «το μέλλον της παράταξης θα κριθεί μετά τις ευρωεκλογές» και δηλώνουν παρόντες σε αυτή τη μελλοντική προσπάθεια.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε στο ναυάγιο της «Ελιάς» ήταν η σημερινή συνέντευξη του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη στο ΒΗΜΑ FM. Ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε ως  δέσμια παλαιών αντιλήψεων την αντίδραση των «58» στο σταυρό και έκανε λόγο για «ελιτίστικες απόψεις».
«Στόχος είναι να εκλεγούν δύο ευρωβουλευτές. Το θέμα είναι ποιοι θα είναι αυτοί οι άνθρωποι ή αν θα είναι ο ένας από το ΠΑΣΟΚ και ο άλλος από κάπου αλλού ή είναι η ύπαρξη αυτού του χώρου; Για μένα είναι η ύπαρξη αυτού του χώρου και πρέπει να σηματοδοτηθεί με τους καλύτερους όρους η «Ελιά» και για τις ευρωεκλογές, με μια νέα ατζέντα. Τώρα, αν πάμε στη συζήτηση γιατί μπήκε ο σταυρός... Δηλαδή, τι ήταν; Καλύτερα όταν μαζευόταν ο πρόεδρος με μια παρέα και αποφάσιζε ποιοι θα είναι οι εκάστοτε ευρωβουλευτές; Τελικά, θέλουμε η Κεντροαριστερά να είναι πρωτοπόρα ή δέσμια παλαιών αντιλήψεων;», ήταν η ακριβής δήλωση του.
Δύσκολοι καιροί για τον Μπένι. Δεν του πάει με τίποτα τελικά η αρχηγία.

koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου