Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Σε 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στο Δήμο Κέρκυρας


OTA KERK

Σε 48ωρη απεργία αύριο 04/2/2014 και την Τετάρτη 05/2/2014 προχωρά το σωματείο εργαζομένων στο  Δήμο Κέρκυρας, με κύριο αίτημα την επανεγγραφή των απολυμένων εργαζόμενων στα μητρώα.
 Η απόφαση ελήφθη σε συνέχεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Σωματείου που πραγματοποιήθηκε στις 24-01-2014, και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που διεξήχθη.

 Αναλυτικά στην απόφαση για την απεργία,το Δ.Σ. του σωματείου εστιάζει στα εξής αιτήματα::
1.1.-Άμεση επανεγγραφή στο μητρώο μισθοδοτούμενων Δημοσίου των διαγραφέντων  συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου Κέρκυρας, με αναδρομική ισχύ  15/01/2014 (ημερομηνία διαγραφής τους).-
1.2.-H απρόσκοπτη και άμεση συνέχιση παροχής υπηρεσιών τους, απαραίτητης για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και τη Δημόσια Υγεία, ως μηδέποτε διακοπείσα.-
1.3.-H υλοποίηση όλων των απαραίτητων διοικητικών πράξεων, λήψη αποφάσεων, διενέργεια διαδικασιών από πλευράς Δήμου Κέρκυρας,  προκειμένου να ληφθεί δικαστική απόφαση η οποία να κατοχυρώνει την από 20 ετιας οργανική σχέση εργασίας των ανωτέρω εργαζομένων με το Δήμο Κέρκυρας. Σε συνέχεια των αποφάσεων των Δημοτικών του Συμβουλίων από το έτος 2002 έως και 2014 τα οποία έχουν λάβει επανειλημμένες αποφάσεις, οι οποίες διαπιστώνουν  την εξυπηρέτηση παγίων και διαρκών αναγκών  του Δήμου, από πλευράς των ανωτέρω εργαζομένων. Αναγκών εξαιρετικά απαραίτητων για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του Δήμου και της Δημόσιας Υγείας.
2.-Να ανακληθεί η διαθεσιμότητα των Σχολικών Φυλάκων και να ενταχθούν άμεσα στις οργανικές λειτουργίες του Δήμου Κέρκυρας, για λόγους ασφάλειας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων του Δήμου Κέρκυρας.
3.-Να ανακληθεί η διαθεσιμότητα – κινητικότητα, των Δημοτικών Αστυνομικών και να επανενταχθούν άμεσα στις οργανικές λειτουργίες του Δήμου Κέρκυρας, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα, με ευταξία και εύρυθμα η λειτουργία του κοινωνικού ιστού του Δήμου Κέρκυρας.
4.-Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να καταβάλλονται στο εξής εγκαίρως οι αποδοχές των εργαζομένων του Δήμου Κέρκυρας οι οποίοι έχουν προσληφθεί μέσω των 5 μηνων προγραμμάτων του Ο.Α.Ε.Δ.-
Kαι καταλήγει με τα εξής:
“Καμιά  απόλυση.
Καμιά διαθεσιμότητα.
Καμιά κινητικότητα.
Καμιά ιδιωτικοποίηση.
Καμιά προσχηματική, με στόχο τις απολύσεις, αξιολόγηση δομών και προσωπικού.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
 Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση,  στο Δήμο Κέρκυρας και τα Ν. Π. αυτού, να συμμετέχουν στην παραπάνω απεργιακή κινητοποίηση.
Συγκέντρωση στο Μαράσλειο Δημοτικό Μέγαρο την Τρίτη 04 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 10:00″.

CORFUTIME

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου