Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Σπέρνοντας ψέματα



του Παντελή Μπουκάλα
Το ένα φύλλο, πάντα σε κατάσταση παροξυσμικής σοβινιστικής μισαλλοδοξίας, εμφανιζόταν χθες βέβαιο στην πρώτη του σελίδα (αυτή που βλέπουν θέλοντας και μη χιλιάδες άνθρωποι, κρεμασμένη στα περίπτερα) ότι «τα μιλιούνια των λαθροαφγανών» που βρίσκονται στην ελληνική ενδοχώρα «θα μας φάνε ζωντανούς». 
Οχι «λαθρομετανάστες», όχι «λαθροπρόσφυγες», αλλά «λαθροαφγανοί», όλοι τους, Σύροι, Κούρδοι, Ιρακινοί. Στη ρατσίζουσα αργκό άλλωστε, αυτή που χύνει άφθονη χολή σε λαθρόβια έντυπα, σε άλλα με υψηλές επιδόσεις τόσο στις πωλήσεις όσο και στην ξενοφοβική (και πάντα «πατριωτική») χυδαιότητα, και βέβαια σε πάμπολλα ιντερνετικά μετερίζια, δεν υπάρχουν πρόσφυγες ή άνθρωποι. Υπάρχουν μόνο «λάθρο». Ετσι. Ενα μισαδάκι λέξης και πολύ τους πάει. Δεν θα μαγαρίσουμε δα την ιερή γλώσσα μας για να τους πούμε με το όνομά τους.

Το δεύτερο φύλλο της προθήκης του περιπτέρου, πάντα σε στενή διασύνδεση με τους προφήτες όλων των εποχών, τους γέροντες, τους πατέρες αλλά και τους ποικίλους νοστραδαμίσκους, αναγγέλλει «πόλεμο! πτώχευση! εξέγερση!». Και –πάντα στην πρώτη σελίδα– δηλώνει σίγουρο ότι «οι λαθρομετανάστες ετοιμάζουν “νύχτα Αγίου Βαρθολομαίου”». Είναι μήπως αυτό καλλιέργεια πανικού και παρότρυνση να οπλιστούμε, με γιαταγάνια και καριοφίλια, και να αναλάβουμε προληπτική δράση; Είναι μήπως σπορά ψευδών ειδήσεων και αληθινότατου μίσους; Δεν το νομίζω. Δεν θα επέτρεπαν οι άγιοι πατέρες στους έντυπους πιστούς και μεσίτες τους δύο βαριές αμαρτίες την ίδια στιγμή. 

Ενα τρίτο φύλλο, πάντα πιστό στην παράδοση του αυριανισμού, μας ενημερώνει διά της πρώτης του σελίδας ότι «οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι μετανάστες απειλούν να αρπάξουν τις βάρκες και τα κότερά μας και να φύγουν για την Ευρώπη μόλις φτιάξει ο καιρός». Τα κότερά μας; Ε όχι και τα κότερά μας. Ως εδώ και μη παρέκει. Είπαμε ανθρωπισμός, είπαμε βραβείο Νομπέλ, έστω από κοινού με τη Λαμπεντούζα, αλλά τα κότερά μας δεν μπορεί κανείς να μας τα πάρει.

Δεν ξέρω αν διαβάζουν τις συγκεκριμένες εφημερίδες οι εξαίρετοι συμπατριώτες μας, Ελληνες εξ Ελλήνων και χριστιανοί εκ χριστιανών, που γδέρνουν τους πρόσφυγες για να τους μεταφέρουν ή για να τους επιτρέψουν να χρησιμοποιήσουν άπαξ το κινητό τους. Δεν χρειάζεται άλλωστε να τις διαβάζουν. Μπορεί να παραδειγματίστηκαν ακούγοντας τις χρυσαυγίτικες υλακές στη Βουλή ή τα μελίρρυτα κηρύγματα ισλαμοφοβίας σε κάποιον από τους ναούς όπου πολιτεύονται οι πιο ακραίοι ποιμένες. Μπορεί όμως και να το σκέφτηκαν μόνοι τους ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε το φοβερό σχέδιο εξισλαμισμού της Ελλάδας, που το προωθούν μασόνοι, Εβραίοι, Τούρκοι, Σκιάποδες και Αρειανοί, είναι να τσακίσουμε το ηθικό των «λάθρο». Να τους δείξουμε με κάθε, μα με κάθε τρόπο πως είναι ανεπιθύμητοι. Ας πούμε κρεμώντας μια γουρουνοκεφαλή στο Σχιστό και δίπλα έναν σταυρό. «Τα γουρούνια»; Μα τι μας φταίνε τα ζωντανά; 

καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου