Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Ο Κομιστής στη στέγη



του Κων. Ταχτσίδη
*** Θέμος, Τζήμερος, Άδωνις, Μουρούτης, Σαμαράς, Βορίδης, Πορτοσάλτε, Πρετεντέρης, Μπογδάνος, Σώτη, Μαυρίδης, Αλαφούζος, Χριστοφοράκος… και άλλοι 29 κατασκευαστές «πλυντηρίων», συνιστούν Κούλη. Αυτοί ξέρουν! Κάνει το άσπρο – μαύρο και ξεπλένει και τους πιο δύσκολους λεκέδες!
*** Τι είναι ρε άπλυτοι οι καναλάρχες μας για να πληρώσουν; Τυροπιτάδες που δεν έκοβαν απόδειξη; Κηφήνες του δημοσίου; Συντεχνία; Τί;
Κυριακος θεμος
*** Ούτε τα γουρουνάκια που χρησιμοποιούν στην Τοσκάνη για να ξεθάψουν τρούφες δεν έχουν την όσφρηση του δημοσιογραφικού επιτελείου του MEGA. Αγανακτισμένοι με γραβάτες και φουλάρια, ανακάλυψαν τα Μνημόνια και κατεβαίνουν πρώτη φορά σε πορείες. Εντελώς τυχαία έχουν όλοι την τυχαία τύχη να έχουν συναντήσει… τυχαία… τον τυχερό Κυριάκο!
*** Τα κοινωνικά κράτη καταρρέουν παντού, η ακροδεξιά, ο νεοφιλελευθερισμός και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ βρίσκουν πατήματα στην απελπισία και στις χαμένες ελπίδες… να, ο Άδωνις, ο Κούλης και ο Θέμος για παράδειγμα
***Τουλάχιστον ο Κυριάκος είναι χορτάτος… έχει να ζουν μέχρι και τα εγγόνια της Σίας!
*** Το κατεστημένο που έχτισε το τέρας του κομματικού κράτους, των υπερτιμολογήσεων δημοσίων έργων για να πλουτίζουν οι “πετυχημένοι” επιχειρηματίες, της διαπλοκής με τα ΜΜE, των 5 εκατομμυρίων σε σακούλες στα γαλλοελβετικά σύνορα… κυβερνάει ακόμα! Αυτό το σύστημα είναι η πραγματική εξουσία. Η παντοδυναμία αυτού του συστήματος και η επιβολή μνημονίου, είναι μέχρι στιγμής –και μεταξύ άλλων- η μεγαλύτερες αποτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ… μέχρι τις επόμενες…
*** Τυχαία -λέει το ρεπορτάζ- συναντήθηκαν ο Σταύρος Ψυχάρης με το Σταύρο Θεοδωράκη στο Κολωνάκι και συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις! Ο ένας ήταν σε τραγική κατάσταση, με το πρόσωπο του ρυτιδιασμένο από τις δύσκολες στιγμές που περνάει τελευταία και τον πόλεμο που δέχεται η διαπλοκή… αλλά και ο Ψυχάρης χάλια ήταν!
*** To πρόβλημα με τους νεοφιλελέδες στην Ελλάδα, δεν είναι μόνο οι μισάνθρωπες απόψεις τους, αλλά κυρίως η ψυχοπαθολογικά αρρωστημένη ματιά ως προς την «αριστεία», το «κέρδος», την «επιχειρηματικότητα». Ζούμε εποχές που τις βλέπαμε μόνο σε ταινίες δυστοπικού μέλλοντος!
*** Ο ρόλος της δημοσιογραφίας -και ψυχή της δημοκρατίας- είναι να δημοσιεύει αληθινές, διασταυρωμένες ειδήσεις! Στα ελληνικά ΜΜΕ, αυτός είναι κόντρα ρόλος!
*** Όπως είπε και η Σώτη Τριανταφύλλου στην εκπομπή του Πρετεντέρη για την παράσταση στο Εθνικό… »H ελευθερία της έκφρασης είναι μια ουτοπία που μπορεί να οδηγήσει σε πολύ επικίνδυνα πράγματα»! Δεν το είπε προπαγανδιστικά… το πιστεύει!
*** Η γκρίνια στις ανθρώπινες σχέσεις είναι σαν τη σκουριά στα μέταλλα. Καρκίνος. Δεν υπάρχει γυρισμός. Το ίδιο ισχύει και στην πολιτική…
altsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου