Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

ΔΟΛιος πόλεμος και... νέα ήθη



«Στα τέσσερα η κυβέρνηση για να γυρίσει η τρόικα», έγραψε η καλή εφημερίδα και ο πανικός στη Μιχαλακοπούλου, στον ΔΟΛ, γίνεται πλέον φανερός διά γυμνού οφθαλμού 
του Δημήτρη Κανελλόπουλου
Οσο θυμάμαι τα «Νέα» να χαλούν τον κόσμο για μια, άκομψη αν μη τι άλλο, φράση του Πάνου Καμμένου προς τους πολιτικούς του αντιπάλους της Νέας Δημοκρατίας τόσο περισσότερο απορώ.
«Στα τέσσερα», τους είχε πει τότε ο πάλαι ποτέ “κόκκινος Πάνος” προσβάλλοντας τα χρηστά ήθη των πεφωτισμένων δεξιών, των κεντροαριστερών και του «φιλελεύθερου» Κέντρου (νέος όρος). Χθες όμως τα «Νέα» βγήκαν με ένα πρωτοσέλιδο που, όπως έλεγαν οι παλιότεροι στην εφημερίδα μας, ο Λέων Καραπαναγιώτης δεν θα επέτρεπε ποτέ.

«Στα τέσσερα η κυβέρνηση για να γυρίσει η τρόικα», έγραψε η καλή εφημερίδα και ο πανικός στη Μιχαλακοπούλου, στον ΔΟΛ, γίνεται πλέον φανερός διά γυμνού οφθαλμού.
Ο πόλεμος μεταξύ ΔΟΛ και κυβέρνησης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Ο Σταύρος Ψυχάρης, στριμωγμένος στα σκοινιά όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, περνάει στην αντεπίθεση. Ακόμα και τη δυσώδη υπόθεση των εκβιασμών της παρέας του Μαυρίκου χρησιμοποιούν τα «Νέα» σαν βέλος στη φαρέτρα τους εναντίον της κυβέρνησης.
Την ώρα που στην «Καθημερινή» οι... εκβιαστές περιορίζονταν σε ένα μικρό δίστηλο της επικαιρότητας, στα «Νέα» αποτελούσαν κεντρική αναφορά στους αρθρογράφους τους. Από τον Γιάννη Πρετεντέρη και τον Μιχάλη Τσιντσίνη στην τελευταία σελίδα ώς τον Γιώργο Παπαχρήστο στη στήλη του για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Χώρια ο “Βηματοδότης” εδώ και πολλές Κυριακές στο «Βήμα της Κυριακής».
Στο στόχαστρο των αρθρογράφων του ΔΟΛ βρίσκεται ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο υπουργός δηλαδή που όλως τυχαίως είναι υπεύθυνος για τις τηλεοπτικές άδειες. Αφορμή για να του επιτεθούν, όσα καταγράφονται στη δικογραφία από συνομιλίες των εκβιαστών μεταξύ τους, όσα θα έγραφαν (ή, μήπως, έγραψαν;) στα sites τους υπέρ του «αρχιμανδρίτη», όπως αποκαλούσαν συνθηματικά τον Νίκο Παππά.
«Είναι προφανές ότι εκτός από τα κυκλώματα εκβιαστών του υπονόμου υπάρχουν και τα κυκλώματα εκβιαστών των κατά τη δική τους φαντασία σαλονιών», λέει ο Νίκος Παππάς σε χθεσινή του ανακοίνωση. «Οι αήθεις επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης και στο πρόσωπό μου συνεχίζονται από τα συγκεκριμένα κέντρα, εδώ και μήνες.
Αυτή η αήθης επίθεση ξεπερνά κάθε όριο. Μέχρι στιγμής επέλεξα να τηρήσω στάση αναμονής ως προς την προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Με δεδομένη την απόλυτη διαστρέβλωση της αλήθειας και τη στοχευμένη κατασυκοφάντηση, είμαι αναγκασμένος να προσφύγω στη Δικαιοσύνη». Εχουμε βάσιμες υποψίες πως αφορά τους αρθρογράφους των «Νέων».

Η ανακοίνωση με τις προβλέψεις

Είχε προηγηθεί μια ανακοίνωση του ΔΟΛ με αφορμή τη δίωξη που ασκήθηκε στον Σταύρο Ψυχάρη για δάνεια 57 εκατομμυρίων που έλαβε από την Alpha Bank χωρίς την ύπαρξη, σύμφωνα με την Εισαγγελία, των απαραίτητων εγγυήσεων. Σε αυτήν το Συγκρότημα προέβλεψε το μέλλον, σαν άλλο... 1965, σαν άλλα... Ιουλιανά.
«Ομως δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα σημεία των καιρών -τη συστηματική ποινικοποίηση των πιστώσεων και την επιθετική πολιτική ρητορεία ορισμένων κατά των ΜΜΕ– που διαμορφώνουν το όζον πολιτικό περιβάλλον στο οποίο η χώρα κινείται. Αντιλαμβανόμεθα καλύτερα από όλους τη σκοπιμότητα που το περιβάλλον αυτό υπηρετεί. Ξέρουμε επίσης ότι είναι προσωρινό». Στο... προσωρινό αυτό απάντησε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά έχω την αίσθηση πως μάλλον μπέρδεψε όσα ήθελε να πει με το «κανένας δεν είναι προσωρινός στη δημοκρατία». Τέλος πάντων.
Στο παιχνίδι μπήκε και η τέως πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ακομψα, θα έλεγα. Αν και έμπειρη νομικός, μοιάζει σαν να υιοθετεί κι αυτή τα λεγόμενα των εκβιαστών προκειμένου να χτυπήσει την κυβέρνηση, ζητώντας απαντήσεις. «Η αποκάλυψη κυκλωμάτων μιντιακών επιθέσεων και κατά παραγγελία αγιογραφιών με δημόσιο χρήμα εκθέτει τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά», ανέφερε η Ζωή στο twitter της.
Και πρόσθεσε πως «αποκαλύπτεται μια μαφία που λυμαίνεται και διαμοιράζει εξουσία, δημόσιο χρήμα, ενημέρωση, με συμμετοχή συγκεκριμένων. Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ αντί να χειροκροτούν “αρχιμανδρίτη” Νίκο Παππά και “πατριάρχη” Αλέξη Τσίπρα θα έπρεπε να ζητούν απαντήσεις».
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου