Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Απίστευτη κινητοποίηση για τη Ντένια που πάσχει από καρκίνο στην καρδιά



Η Ντένια Παράσχη από τη Ζάκυνθο είναι μόλις 28 χρονών. Διαγνώστηκε από μια σπάνια μορφή καρκίνο κοντά στην καρδιά. Η ιστορία της έγινε γνωστή μέσα από τα social media. Και από την ώρα εκείνη μια μεγάλη κινητοποίηση αλληλεγγύης προς το πρόσωπό της ξεκίνησε από πολίτες και φορείς. 
Το κόστος νοσηλείας της κοπέλας σε εξειδικευμένο κέντρο της Αμερικής είναι φυσικά τεράστιο. Όμως η ιστορία της Ντένιας άγγιξε πολλούς πολίτες που έσπευσαν να δώσουν - πολλοί εντελώς ανώνυμα - όποιο χρηματικό μπορούσαν για τη νοσηλεία της. Αντίστοιχη κινητοποίηση υπήρξε και από φορείς. Μάλιστα στην Εθνική Τράπεζα της Ζακύνθουσχηματίζονταν ουρές. 
Πρωτοβουλία για οργανωμένη συγκέντρωση χρημάτωνανέλαβε και ο Δήμος Ζακύνθου που διοργανώνει μαζί με την Περιφερειακή Ενότητα, ειδική εκδήλωση, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου. Θα διοργανωθούν και αθλητικοί αγώνες. Τα έσοδα θα διατεθούν στην οικογένεια της Ντένιας. Θέμα οικονομικής ενίσχυσης απευθείας από το Δήμο θα μπει στο δημοτικό συμβούλιο. Σχεδόν όλοι οι τοπικοί φορείς διοργανώνουν κάποια σχετική εκδήλωση για να συγκεντρωθούν χρήματα. 
Η Ντένια τελικά θα πετάξει για τη Βοστώνη άμεσα με τοπρωθυπουργικό αεροσκάφος - μετά από συνεννόηση του συντοπίτη της Σταύρου Κοντονή με τον πρωθυπουργό - το οποίο θα εξοπλιστεί κατάλληλα. Το ταξίδι αναμένεται να γίνει τις επόμενες ώρες προκειμένου η κοπέλα να εισαχθεί άμεσα σε εξειδικευμένη ογκολογική κλινική της Βοστώνης, καθώς η περίπτωσή της δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στην Ελλάδα. 
Για την Ντένια εστάλησαν επιστολές στα Πατριαρχεία Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας, καθώς και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στο Βατικανό προκειμένου να δοθεί οικονομική βοήθεια. Επιπλέον, η πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος του ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», Ρόδη Κράτσα, έχει ζητήσει από τον ΕΟΠΠΥ να εκταμιευθεί ποσό για τη δαπάνη της νοσηλείας. Ταυτόχρονα επιχειρεί να έρθει σε επαφή με την εκεί ομογένεια και να εξετάσει το ενδεχόμενο να αναλάβουν την υποδοχή και φιλοξενία της οικογένειάς της.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου