Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Συναντήσεις με νόημα...



EDITORIAL
Μερικά χρόνια πριν, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ) και το αφεντικό του θεωρούνταν η εξωθεσμική δύναμη που ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις στην Ελλάδα για πάνω από 80 έτη. 
Το πόσο ίσχυε αυτό είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί. Η δύναμη, όμως, που είχε το συγκρότημα να παρεμβαίνει καταλυτικά στις πολιτικές εξελίξεις είναι γεγονός ιστορικά τεκμηριωμένο.
Στο συγκρότημα αυτό συνέβησαν πολλά τα τελευταία χρόνια. Η ιδιοκτησία άλλαξε σταδιακά χέρια. Μετά τον θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη, ο ΔΟΛ πέρασε ολοκληρωτικά σε έναν πρώην δημοσιογράφο και στέλεχός του, τον Σταύρο Ψυχάρη, που από πολύ «χαμηλά» (από γόνος φτωχής αριστερής οικογένειας) έφτασε πολύ «ψηλά». Εκείνο που δεν άλλαξε με τη νέα ιδιοκτησία είναι ο τρόπος με τον οποίο βλέπει τον ρόλο του ΔΟΛ στα πολιτικά πράγματα.
Οπως στο παρελθόν λειτουργούσε ως καταλύτης, έτσι επιθυμούν να συνεχίσει να δρα στο παρόν και στο μέλλον. Αυτό οφείλει να το έχει κατά νου κάθε πολιτικός που συζητά με τον κ. Ψυχάρη και τα στελέχη του.
Χθες, διαβάσαμε στην ιστοσελίδα «Το Βήμα», της ναυαρχίδας δηλαδή του συγκροτήματος, ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε, τη Δευτέρα, γεύμα εργασίας στα γραφεία του ΔΟΛ «με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΔΟΛ και τις διευθυντικές ομάδες “Βήματος” και “Νέων”», όπου έγινε «συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις».
Η συνάντηση έγινε τρεις μέρες μετά την ψήφιση στη Βουλή της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες, σε μια περίοδο που ο μεγαλοεκδότης ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη και από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για δάνεια που πήρε από τράπεζες και για το «πόθεν έσχες» του επί οκτώ συναπτά έτη.
Η συνάντηση, επίσης, έγινε σε μια εποχή στην οποία ο ΔΟΛ είναι χρεοκοπημένος, έχει απολύσει εκατοντάδες εργαζομένους και χρωστάει δεδουλευμένα μηνών σε όσους εργάζονται σε αυτόν. Με αυτά τα δεδομένα, το συμφέρον του αφεντικού του ΔΟΛ είναι εμφανές σε αυτή τη συνάντηση.
Ο κύριος Μητσοτάκης ποιο δημόσιο συμφέρον υπηρέτησε προσερχόμενος, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε αυτή τη συνάντηση;

efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου