Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Τρ. Μηταφίδης: Δεν γίνεται ιδιωτική εκπαίδευση με την "ευγενική χορηγία" του ελληνικού λαού


Τρ. Μηταφίδης: Δεν γίνεται ιδιωτική εκπαίδευση με την "ευγενική χορηγία" του ελληνικού λαού

"Ατυχή έκφραση" χαρακτήρισε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, την αναφορά του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, περί "πενταροδεκάρων" σχετικά με την επιβάρυνση από τον κλιμακωτό ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. 
Ωστόσο, όπως ανέφερε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση" με τον Κώστα Μπλιάτκα, όσοι επιλέγουν τα ιδιωτικά από τα δημόσια σχολεία θα πρέπει να έχουν και την ανάλογη οικονομική επιβάρυνση.
"Στον πολιτικό λόγο υπάρχουν αντιπαραθέσεις, αυτό όμως που έχει σημασία είναι η επιμονή μας, η επίπονη προσπάθεια για να μπορέσει να λειτουργήσει σε ένα βαθμό αξιοπρεπή το δημόσιο σχολείο" είπε ο Τρ. Μηταφίδης.
Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για το ύψος του ΦΠΑ, ο Τρ. Μηταφίδης είπε ότι όταν κάποιος υποφέρει οικονομικά δεν μπορεί να έχει μια αριστοκρατική αντίληψη για τη μόρφωση του παιδιού του. "Πώς θα γίνει; θα έχουμε ιδιωτική εκπαίδευση με την ευγενική χορηγία του υπόλοιπου ελληνικού λαού που επιβαρύνεται με φόρους; Η ανεργία έχει ρημάξει τα σπίτια" τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία υπάρχει "γενοκτονία της μεσαίας τάξης, ενώ έχουν αυξηθεί οι πλούσιοι στη χώρα".
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της παιδείας, κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι σήμερα ασκούν κριτική ενώ -όπως είπε- συμβίωναν με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατούσε στο δημόσια σχολεία. "Πρέπει να δώσουμε τη μάχη -δεν το έκαναν αυτό οι προκάτοχοί μας- ώστε από τις ασφυκτικές μνημονιακές υποχρεώσεις να είχαν εξαιρεθεί η υγεία και η παιδεία" τόνισε.
Όπως υπογράμμισε, "η χώρα δίνει μια μάχη επιβίωσης, βρίσκεται στην εντατική με μηχανική υποστήριξη και προφανώς η υγεία και η παιδεία -κακώς κατά τη γνώμη μου- είναι οι τομείς που υφίστανται τη μεγαλύτερη πίεση". Επισήμανε δε, ότι αυτό που προέχει είναι η καθημερινή διαχείριση.
Για τις αντιδράσεις αγροτών, συνταξιούχων και άλλων κοινωνικών ομάδων, με αφορμή τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και το φορολογικό, ο Τρ. Μηταφίδης είπε ότι οι διεκδικήσεις και οι αγώνες των εργαζομένων είναι, αυτή την εποχή, σύμμαχοι στην προσπάθεια της κυβέρνησης, με την προϋπόθεση όμως -όπως ανέφερε- ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα λειτουργεί με τους αντικατοπτρισμούς του παρελθόντος.

avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου