Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Καταπέλτης ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας: Η Παιδιατρική οδηγείται σε αναστολή



Συμπαρίσταται στη δράση των γονιών για ενίσχυση της Παιδιατρικής Κλινικής ο Ιατρικός Σύλλογος που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την γενικότερη κατάσταση στην υγεία και επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση του Νοσοκομείου.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας, και την οποία υπογράφουν η πρόεδρος Μαρία Γονίδη και ο Γενικός Γραμματέας Σπύρος Γαλάνης έχει ως εξής:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας βρίσκεται σε επαγρύπνηση για τα οξυμμένα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας , αν και καμία επίσημη ενημέρωση ή αίτημα δεν έχει απευθυνθεί στο Σύλλογο από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου. Μετά από ενημέρωση από τους παιδίατρους της Κλινικής και των Κέντρων Υγείας, καθώς και την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας, έχει σταλεί επιστολή στο Υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ με θέμα τα προβλήματα που παρουσιάζει η περίθαλψη του παιδικού πληθυσμού, τόσο σε πρωτοβάθμιο όσο και σε δευτεροβάθμιο επίπεδο. Επιπλέον, ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους γιατρούς της Παιδιατρικής Κλινικής, ενώ πολλαπλά είναι και τα τηλεφωνικά διαβήματα προς την 6η ΥΠΕ .

Το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Παιδιατρική Κλινική θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε αναστολή της πλήρους λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής , διότι θα καταστεί ανθρωπίνως αδύνατη , η συνέχιση της ιατρικής άσκησης από τους εναπομείναντες 1-2 Παιδιάτρους .
Η λειτουργία μιας Κλινικής δεν είναι δυνατό να συνεχίζει με εντέλλεσθε από τη διοίκηση, για υπέρβαση ωραρίου εργασίας και εφημεριών, με συνέπεια να ελλοχεύει κίνδυνος τόσο για τους ιατρούς όσο και για τους μικρούς ασθενείς μετά από εξοντωτικές ώρες εργασίας.

Βέβαια το μεγάλο αυτό πρόβλημα είναι μέρος της γενικότερης δυσλειτουργίας του Νοσοκομείου (ενδεικτικά αναφέρονται ΜΤΝ, ΤΕΠ, Αντιδραστήρια, καθαριότητα) λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης, της υποστελέχωσης, αλλά και της ανεπαρκούς διοίκησης των τελευταίων ετών.

Παρά τη σοβαρότητα των προβλημάτων, δεν φαίνεται να υπήρξε από τη διοίκηση έντονη και επίμονη διεκδίκηση, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίζουμε ακραίες λειτουργικές καταστάσεις, που πιθανόν να οδηγήσουν σε έκπτωση της δημόσιας υγείας.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας, ήδη από το καλοκαίρι και σε συνεργασία με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Κέρκυρας, προέβη σε δωρεά μηχανήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, προκειμένου να συνεχιστούν οι χημειοθεραπείες σε πάσχοντες συμπολίτες μας.

Αναλογιζόμενος την αγωνία των πολιτών, συμπαρίσταται στη δράση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κέρκυρας, που γίνεται με αίτημα τη νόμιμη στελέχωση της παιδιατρικής κλινικής του ΓΝΚ και τη λειτουργία της ΜΑΦ νεογνών.

Σημειώνεται ότι η ειρηνική και συμβολική δράση των γονιών της Κέρκυρας, στην οποία καλούν όλους τους Κερκυραίυς να λάβουν μέρος, θα λάβει χώρα την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί, στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, το οποίο γονείς και παιδιά θα "αγκαλιάσουν" πιασμένοι χέρι χέρι.

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου