Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Αναίμακτη τυραννοκτονία με ένα μπουκάλι νερό.



Του Απόστολου Λυκεσά
Έχω την πείσμονα πεποίθηση ότι αν η μάνα του Παύλου Φύσσα δεν έριχνε χθες το μπουκάλι με το νερό εναντίον του δολοφόνου του παιδιού της, λίγο θα ασχολούνταν τα τηλεοπτικά τενεκεδοκούτια με την κατάθεσή της και το περιεχόμενο του βίντεο που ήρθε παραλλήλως στη δημοσιότητα
Ένα βίντεο στο οποίο ο επικεφαλής ενός τάγματος χρυσαυγιτών, -του ιδίου μέσα από το οποίο ξεπήδησε ο δολοφόνος του γιού της-, καθιστά καθαρά και την δομή και τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης. Ένα ανυπόμονο τσούρμο παρακολουθεί την καθοδήγησή του σαν λυσσασμένα δεμένα σκυλιά που περιμένουν από τους αφέντες τους να δοθεί η άδεια και το παράγγελμα για να αμοληθούν και να κάνουν πράξη το «ό,τι κινείται σφάζεται».
Τόσοι λαμπροί καλοπληρωμένοι σχολιαστές -ένας από αυτούς μάλιστα είχε διακριθεί στο παρελθόν στο πέταγμα μπουκαλιού σε γήπεδο εναντίον διαιτητή- σιώπησαν. Ίσως αναλογίζονταν την στάση και τα σχόλια τους όταν η συμμορία αναλάμβανε την… «ευταξία» στους δημόσιους χώρους και αναζητούσαν νομικά και ρητορικά προπετάσματα για να δικαιολογήσουν την θεατροποίηση της βίας ως απλή διαμαρτυρία «αγανακτισμένων πολιτών». Και τι να πεις για εφημερίδες σαν το «Πρώτο Θέμα» που τους μετέτρεψε αρχικά σε προσκόπους και ύστερα κρέμασε ξεδιάντροπα στα μανταλάκια το ψυχορράγημα του Παύλου στην αγκαλιά της κοπέλας του.
Κάποιοι δείχνανε και έκπληκτοι για όσα έβλεπαν και άκουγαν στο βίντεο λες και δεν το ξέρανε ότι όλα τα τάγματα εφόδου σε ολόκληρη την επικράτεια, τότε, αλλά δυστυχώς ακόμη και σήμερα, περιμένουν την εντολή από τα κεντρικά του σκότους για να κινηθούν συντεταγμένα και με τις λάμες ακονισμένες εναντίον των θυμάτων τους. Το έχουνε εξάλλου και χτυπημένο τατουάζ το σύνθημα «Ζήτω ο Θάνατος», των άλλων εννοείται, οπότε η φράση «ότι κινείται, σφάζεται» είναι απλώς η τοποθέτηση της σφαίρας στη θαλάμη και το τράβηγμα του επικρουστήρα.
Πίσω από το πέταγμα του μπουκαλιού από την μάνα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα στριμώχτηκαν καντάρια υποκριτικής σεμνοτυφίας και καθωσπρέπειας.
Ούτε ένας μέλος του πολιτικού προσωπικού της χώρας που υποστηρίζει ότι ανήκει στο Συνταγματικό Τόξο δεν πρέπει και δεν δικαιούται να μείνει άλλο αδιάφορο, πόσο μάλιστα να παίζει παιχνιδάκια ψηφίζοντας για αντιπρόεδρο της Βουλής έναν εκπρόσωπο του λυσσασμένου θηρίου, έναν ορκισμένο εχθρό της δημοκρατίας.
Πρέπει άμεσα να τελειώσουν και τα παιχνιδάκια με τα σώματα ασφαλείας καθώς αντηχεί σαν υπερκόσμια ύβρις η φράση του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα «εγώ δικός σας είμαι» που μένει εισέτι αδιάψευστη (στην πράξη) για να μην προσμετρήσω τα εκλογικά αποτελέσματα των γνωστών εκλογικών τμημάτων.
Κι ας ειπωθεί επιτέλους όσο ποιο καθαρά γίνεται. Η κίνηση της μάνας του Παύλου πρέπει να έχει συνέχεια και το μήνυμα της να διατυπωθεί και να σταλεί με αποφασιστικότητα και χωρίς ένοχα μισόλογα , γιατί δεν ήταν μια απλή κίνηση εκτόνωσης του πόνου της. Είναι μια καθάρια μορφή αναίμακτης τυραννοκτονίας

thepressproject

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου