Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Να τους χαίρεστε



Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) Γρηγόρης Δημητριάδης ζήτησε οι παραβάτες να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται στο δικαστήριο.

του Πέτρου Κατσάκου
Δεν μας έφτανε η αύξηση των εισιτηρίων στα ΜΜΜ. Δεν μας έφταναν οι γκρίνιες των δανειστών για τις «κάρτες ανέργων» στα δημόσια μέσα μεταφοράς. Δεν μας έφταναν όλα αυτά. Θα πρέπει τώρα να έχουμε και τον εκλεκτό των κ. Χρυσοχοΐδη και Χατζηδάκη να προτείνει την αυστηροποίηση των ποινών της λαθρεπιβίβασης, ζητώντας τη μετατροπή του αδικήματος από πταίσμα σε πλημμέλημα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) Γρηγόρης Δημητριάδης ζήτησε οι παραβάτες να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται στο δικαστήριο. Δηλαδή, αυτόφωρο ή τακτική δικάσιμος στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο με κίνδυνο φυλάκισης από 3 μήνες έως 5 έτη.
Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ ζήτησε από τα υπουργεία που ασκούν κοινωνική πολιτική με τα εισιτήρια των συγκοινωνιών να καταβάλλουν στον οργανισμό τα ανάλογα ποσά. Αυτά και άλλα πολλά τόνισε ο κ. Δημητριάδης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής που επεξεργάζονται το πολυνομοσχέδιο. Βάζοντας κάτω τους αριθμούς, τα έσοδα και τα έξοδα του οργανισμού, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ επανέφερε στην τάξη τους παρεκτραπέντες προς τα αριστερά υπουργούς.
Προφανώς, ο κ. Δημητριάδης στη «χασούρα» του οργανισμού θα έχει συνυπολογίσει και τα δωρεάν δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΑΣΑ που μετέφεραν τσάμπα πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας στο Ελληνικό και το Γαλάτσι. Προφανώς, ο κ. Δημητριάδης θα έστελνε στον εισαγγελέα το δεκάχρονο αγόρι που πέταξε προχτές έξω από το λεωφορείο της Κορίνθου ο οδηγός του τοπικού ΚΤΕΛ. Προφανώς και ήταν τυχερό το αγόρι, μια και δεν το έπιασαν οι ελεγκτές σε κανένα όχημα του ΟΑΣΑ στο Παγκράτι να το σέρνουν στην Ευελπίδων. Προφανώς και ο διευθύνων σύμβουλος βρίσκεται στη θέση αυτή για να εφαρμόζει το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης και να βάζει το «ταξικό πρόσημο» στην εφαρμογή της συμφωνίας με πλημμελήματα και ποινικές διώξεις στο όνομα της δημοσιονομικής πολιτικής του οργανισμού.
Εάν ο αρμόδιος υπουργός εκτιμά ότι ο κ. Δημητριάδης ορθώς υπηρετεί τα προαναφερόμενα και συμφωνεί με την ποινικοποίηση της λαθρεπιβίβασης στα ΜΜΜ, ας βγει κι ας τον στηρίξει με ακόμη μια ανανέωση της θητείας του. Αν όχι, ας κάνει πράξη όσα οργισμένος εκείνο το βράδυ είπε στην πλατεία Βικτωρίας κι ας φροντίσει να αποδείξει ότι σέβεται έστω και στοιχειωδώς την πραγματική αδυναμία ορισμένων πολιτών να πληρώσουν ακόμη και αυτό το ένα ευρώ και κάτι για το εισιτήριο της ημέρας. Κοινωνική πολιτική σε έναν δημόσιο οργανισμό χωρίς «ελλείμματα» δεν μπορεί να παραχθεί. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν τόσο ο υπουργός όσο και ο διευθύνων σύμβουλος. Ας ξεκαθαρίσει λοιπόν το υπουργείο τι πολιτική σκοπεύει να εφαρμόσει στα ΜΜΜ και σε δεύτερη φάση ας επιλέξει και τους ανθρώπους που θα την υλοποιήσουν. Ο ΦΠΑ στα εισιτήρια ήταν η μία πλευρά του νομίσματος. Καιρός είναι να δούμε και την άλλη.

avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου