Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Και ο Δήμος Κέρκυρας διεκδικεί τη χερσαία ζώνη του λιμανιού



Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία και παραχώρηση τμημάτων των χερσαίων ζωνών ζητούν οι Δήμαρχοι, μεταξύ αυτών και ο Κέρκυρας Κ. Νικολούζος.

Συνάντηση, στην Κ.Ε.Δ.Ε, με Δημάρχους, που λειτουργούν στους Δήμους τους, Οργανισμοί Λιμένος, είχε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.
Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Λώλου, προκειμένου να υπάρξει μια συνολική διεκδίκηση αιτημάτων γύρω από την λειτουργία των Λιμένων και κυρίως της χερσαίας ζώνης τους.
Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση πάνω σε ένα πλαίσιο διεκδικήσεων, όπως :
1. Η συμμετοχή εκπροσώπων της Κ.Ε.Δ.Ε στην επιτροπή σχεδιασμού και ανάπτυξης Λιμένων.
2. Η συμμετοχή των Δήμων στα Δ.Σ των Οργανισμών Λιμένων.
3. Η παραχώρηση τμημάτων των χερσαίων ζωνών, που δεν χρησιμοποιούνται για λιμενικές δραστηριότητες στους κατά τόπους Δήμους και η εξαίρεση τους από το ΤΑΙΠΕΔ
4. Η δημιουργία Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων
5. Η θέσπιση πάγιων ανταποδοτικών εισφορών επί των εσόδων των Οργανισμών Λιμένος στους Δήμους
6. Η εγκατάσταση σταθμών μέτρησης της ρύπανσης που προκαλεί η λειτουργιά των Λιμένων.
7. Η δημιουργία ολοκληρωμένου σχεδιασμού σε όλες τις περιοχές που λειτουργούν Οργανισμοί Λιμένος προκειμένου να γίνουν έργα βελτίωσης της σύνδεσης πόλεων και Λιμένων.
Η σύσκεψη κατέληξε στην δημιουργία Δικτύου Δήμων, που θα επεξεργαστεί όλα τα παραπάνω και θα καταλήξει σε μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα τεθεί στην ΚΕΔΕ και στα συναρμόδια Υπουργεία.
Το Δίκτυο θα αποτελείται από τους Δήμους Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ηρακλείου, Βόλου, Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Ελευσίνας, Ραφήνας, Λαυρεωτικής και Χαλκίδας.

CORFUPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου