Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Οι βουλευτές της ΝΔ σαν αποτυχημένοι Τσιπιρίπο



Του Απόστολου Λυκεσά
Στα θρίλερ ψυχολογικών εμμονών ή στις κινηματογραφικές τερατολογίες καταγράφεται επανάληψη της αρχαίας φαντασίωσης σύμφωνα με την οποία εμφανίζονται ανθρωποειδή τα οποία έχουν γυρισμένα τα πέλματα πίσω από τις κνήμες. 
Στην απαλή εκδοχή αυτής της εικονοτυπίας, στα ασπρόμαυρα καουμπόικα έργα, ή την «λογοτεχνία» των γουέστερν ιστοριών, οι κυνηγημένοι ινδιάνοι δένανε τα μοκασίνια τους ανάποδα στα πέλματα για να μπερδεύονται οι διώκτες τους και να μην καταλαβαίνουν την κατεύθυνση που έπαιρναν στους χερσότοπους των άγριων φαραγγιών της δύσης. Έχω την εντύπωση ότι ανάλογα κόλπα χρησιμοποιηθήκαν ανά τους αιώνες και από όσους φυγάδες κινούνταν με άλογα, μουλάρια, γαϊδούρια ή βόδια
Η ΝΔ, που είδε βουλευτές της να ψηφίζουν ανοιχτά για αντιπρόεδρο της Βουλής τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής ο οποίος έφτασε τις 59 ψήφους, διαμαρτυρήθηκε γιατί… η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη επεσήμανε το γεγονός και το κατήγγειλε, δείχνοντας απλώς το πασιφανές: ότι οι βουλευτές αυτοί προτίμησαν να ψηφίσουν την Χ.Α. παρά ένα συναινετικό προεδρείο.
Η επιλογή για την θέση αυτή δεν είναι τυχαία, το έδειξαν οι ίδιοι που ψήφισαν τον χρυσαυγίτη για αντιπρόεδρο ενώ αντιθέτως ο άλλος του μορφώματος που έβαλε υποψηφιότητα για μια θέση στη γραμματεία πήρε μόλις 27 ψήφους. Η επιλογή τους είναι δείγμα της πολιτικής τους ποιότητάς τους, η οποία από τη μία καταψήφιζε τον Νίκο Βούτση γιατί δυσαρεστήθηκαν με την Ζωή Κωσταντοπούλου την οποία όμως κατήγγειλαν ότι «έκλεινε το μάτι» στην Χρυσή Αυγή όταν προήδρευε.
Οι βουλευτές αυτοί σε συνέχεια των πρακτικών Μπαλτάκου και των παροτρύνσεων του Μπάμπη Παπαδημητρίου από τον Σκάϊ ανακάλυψαν και τίμησαν την εκδοχή «μιας σοβαρής Χρυσής Αυγής». Το σενάριο το απόλαυσαν πολύ οι χρυσαυγίτες που έχουν κάνει και ένσταση προκειμένου να μην απολέσουμε την ευκαιρία να δούμε έναν δικό τους να προεδρεύει κάποια στιγμή του ελληνικού κοινοβουλίου.
Η ΝΔ πάντως με την απάντησή της μας έκανε να χαμογελάσουμε. Το όλο πράγμα λέει με ανακοίνωσή της ήταν ένα βδελυρό σχέδιο των συριζαίων που επέλεξαν να ψηφίσουν τον χρυσαυγίτη για να εκθέσουν τους νεοδημοκράτες. Η ανακοίνωση μάλλον καταφέρνει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που επιχειρεί. Μπορεί να προσπαθεί να φορέσει ανάποδα τα παπούτσια για να παραπλανήσει ως προς την ψηφοφορία, παίζοντας τον Τσιπιρίπο σε επεισόδιο του Μικρού Σερίφη,  αλλά πετυχαίνει να δείξει την κατεύθυνση των βουλευτών που θέλουν να κρυφτούν μέσα στο κόμμα τους και οι οποίοι υποτονθορύζουν όσα ντρέπονται να πουν φωναχτά. Αν το πράγμα ήταν αστείο θα γελούσαν ακόμη και τα αφτιά του Πελεγκρίνο.

alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου