Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Διώκεται για κακούργημα η Κατερίνα Σαββαΐδου



Η τέως γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, διώκεται ποινικά για το κακούργημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος. 
Η δίκη για την Gennet ΑΕ, στην οποία εμπλέκεται, συνεχίζεται στις 4 Νοεμβρίου. Την ποινική δίωξη άσκησε ο Εισαγγελέας Διαφθοράς

Αναλυτικά, η δίωξη ασκείται τρεις  μέρες μετά την παροχή εξηγήσεων διά υπομνήματος για την κλήση της ως ύποπτης για την τέλεση του κακουργήματος. Θυμίζουμε ότι η Κατερίνα Σαββαΐδου παύτηκε με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα. Η υπόθεση για την οποία διώκεται ποινικά η τέως γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.

Η τέως γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων διώκεται για την απόφαση της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί στην εταιρεία Gennet ΑΕ και φέρεται να «πάγωσε» επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ' αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Υπενθυμίζουμε ότι στις 4 Νοεμβρίου συνεχίζεται η δίκη της Gennet ΑΕ για την υπόθεση τοκογλυφίας.

thepressproject

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου