Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Φοβούνται δήθεν τη «νέα διαπλοκή» των καναλιών... και υπερασπίζονται την παλιά



Είναι θεμιτή η επιφύλαξη που μπορεί ο οποιοσδήποτε να εκφράσει για την ποιότητα και την ποσότητα των αδειοδοτημένων καναλιών της επόμενης μέρας. Να φοβάται δηλαδή ότι οι ίδιοι «νταβατζήδες» ή κάποιοι παρόμοιοι νέοι πάλι θα βρίσκονται στα πράγματα και μετά την εφαρμογή του υπό ψήφιση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τα κανάλια και τη Digea.

του Δημήτρη Τρίμμη
Ακόμα και αν αλλάξει ολόκληρος ο μιντιακός χάρτης της χώρας, μας λένε, πάλι οι (νέες) επιχειρήσεις ΜΜΕ θα διαπλέκονται και θα καθορίζουν με την ίδια συνταγή  ιδεολογικής χειραγώγησης  του λαού και διάφορα άλλα πλάγια και αδιαφανή μέσα, το πολιτικό και οικονομικό παιχνίδι.
Δηλαδή, με ένα τρόπο αφοριστικό φοβούμενοι το καινούριο, καθηλώνονται και υπερασπίζονται (εξ αντικειμένου, πού λέμε) το παλιό σύστημα που τους βολεύει. Δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα.
Όμως αυτό ακριβώς, είναι που ισχυρίζονται οι ίδιοι οι βαρόνοι των ΜΜΕ οι οποίοι κατέχουν παράλληλα και τις δημόσιες συχνότητες και το μονοπώλιο, μέσω της Digea, της διανομής και εμπειρίας του ψηφιακού σήματος.
Δεν θέλουν επομένως να υπάρχουν αυστηρά κριτήρια, περιορισμοί, προδιαγραφές και έλεγχοι για την προέλευση των κεφαλαίων τους, τον αριθμό των εργαζομένων τους (με πλήρη δικαιώματα), τον αριθμό και το κόστος των αδειών. Τους αρκεί που έχουν «κατοχυρώσει» από την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου την αποκλειστικότητα της διαχείρισης της αγοράς, όπως τους συμφέρει...
Συμπέρασμα: Αν δεν ακούτε από την αντιπολίτευση ή από ορισμένους αρμοδίους, υποτίθεται, κοινωνικούς φορείς, συγκεκριμένες προτάσεις για την εξυγίανση του τοπίου των καναλιών, αλλά μόνο φανφαρονιοσμούς και δίκη προθέσεων, δεν είναι μόνο αποτέλεσμα πολιτικής ανεπάρκειας ή παραδοσιακού ελληνικού αντπολιτευτικού βλαχοδημαρχισμού. Είναι κυρίως προϊόν ωμής εξυπηρέτησης κοινών συμφερόντων: Των δικών τους με την υφιστάμενη, πολλαπλά αμαρτωλή και χρεοκοπημένη, διαπλοκή.

efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου