Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Κέρκυρα: Ομάδα πολιτών για την υγεία: «Θέλουμε γιατρούς για τα παιδιά μας»


paidiatriki

Έφτιαξαν ομάδα στο facebook ετοιμάζουν ανθρώπινη αλυσίδα για το νοσοκομείο. Με την στήριξη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Κέρκυρας, πολίτες καλούν σε δράση την Κυριακή 18 Οκτωβρίου.
Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση στο Νοσοκομείο Κέρκυρας. Ούτε η τραγική εικόνα της Παιδιατρικής κλινικής, αλλά ούτε και η κραυγή αγωνίας των δύο γιατρών που έχουν απομείνει, ενεργοποίησαν τους κρατούντες. Οι κάτοικοι της Κέρκυρας παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, φτιάχνουν ομάδα σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και ετοιμάζουν δράσεις, ζητώντας τη συμμετοχή όλων μας για να πάρει τέλος η κατρακύλα του νησιού. Ετοιμαστείτε λοιπόν για την Κυριακή 18 Οκτωβρίου. Το ραντεβού είναι στο νοσοκομείο και πρέπει να είμαστε όλοι εκεί.
Το κάλεσμα στο facebook αναφέρει:
«ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!
• Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων, που νιώσαμε ότι πρέπει να δράσουμε άμεσα για την διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού της υγείας των παιδιών μας. Η αρχική αυτή ομάδα, που αποτελεί και την οργανωτική επιτροπή των δράσεων του "Θέλουμε Γιατρούς για τα Παιδιά μας" αποτελείται από τους κάτωθι πολίτες, που συγκεντρώθηκαν για να ξεκινήσουν έναν αγώνα που δεν επιθυμεί να έχει χρώματα και κόμματα, αλλά μόνο στόχο την διεκδίκηση του αυτονόητου δικαιώματος στην Υγεία και την στήριξη της Παιδιατρικής μας Κλινικής. Τα έργο της Οργανωτικής Επιτροπής και τις δράσεις που θα ακολουθήσουν, αγκάλιασε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων του Δ. Κέρκυρας, η οποία στηρίζει το εγχείρημά μας.

Οργανωτική Επιτροπή:
Κούλας Ιωάννης, Αγάθου Μαρία, Χειμαριού Γενοβέφα, Λούβρος Χρήστος, Τσαρακτσίδης Χρήστος, Μικάλεφ Μαρίνος, Κυζιρίδου Σπυριδούλα, Μαυροζούμη Σπυριδούλα, Σκορδίλη Ρένα, Ροζή Σοφία, Χρηστακέας Γεώργιος, Κασίμης Σπυρίδων, Γεωργίου Χρήστος, Σαββανής Δημήτρης, Μαγκλάρας Ιωάννης, Σπιτιέρη Εύη, Τρίψα Βασιλεία, Κοκκίνου Δήμητρα και Πασχαλίδου Θεοδώρα.

• Είναι θέμα ωρών ή πλήρης κατάρρευση της Παιδιατρικής Κλινικής του νησιού μας.
ΖΗΤΑΜΕ:
• Στελέχωση της Παιδιατρικής με επαρκή αριθμό ιατρών όπως προβλέπεται από το οργανόγραμμα και το ΦΕΚ 1293.
• Άμεση λειτουργία της Μονάδας Αυξημένης Ευθύνης Νεογνών όπως προβλέπεται από το ΦΕΚ 1293
ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ:
• Σύμφωνα με το ΦΕΚ η Ιατρική Υπηρεσία στελεχώνεται:
A)Από γιατρούς του κλάδου γιατρών ΕΣΥ, που συνιστώνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 25 του ν.1397/1983, στον κλάδο γιατρών ΕΣΥ του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και κατανέμονται στο νοσοκομείο αυτό όπως παρακάτω:
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ:
ΒΑΘΜΟΣ: Δ/ΝΤΗΣ – ΑΤΟΜΟ 1 (ΕΝΑ)
ΒΑΘΜΟΣ: ΕΠΙΜΕΛΙΤΗΣ Α - ΑΤΟΜΑ 2 (ΔΥΟ)
ΒΑΘΜΟΣ: ΕΠΙΜΕΛΙΤΗΣ Β – ΑΤΟΜΑ 4 (ΤΕΣΣΕΡΑ)
ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 7 (ΕΠΤΑ)
• Ο εξοπλισμός για την Μονάδα Αυξημένης Ευθύνης Νεογνών έχει αγοραστεί και κινδυνεύει να καταστραφεί χωρίς να έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ.
• Η Παιδιατρική Κλινική μας και οι ελάχιστοι γιατροί υπολογίζετε ότι: περιθάλπουν ετησίως, περίπου 7.000 περιστατικά στα επείγοντα, 420 τακτικά περιστατικά, 480 γεννήσεις, 1100 εισαγωγές, 120 νοσηλείες νεογνών και 60 και πάνω διακομιδές νεογνών και παιδιών είτε με ασθενοφόρο ή με αεροδιακομιδή σε άλλα Νοσοκομεία.
Για όλους αυτούς τους λόγους οι γονείς της Κέρκυρας καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, μαζί με τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, τα ανήψια μας σε μια ήρεμη δράση την Κυριακή 18/10 και ώρα 11 το πρωί στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου.
Χωρίς χρώματα, εντάσεις και αντιθέσεις, ελάτε να αγκαλιάσουμε πιασμένοι χέρι-χέρι το νοσοκομείο μας!!!
Ελάτε να στηρίξουμε τους γιατρούς μας, να στηρίξουμε τα παιδιά μας και να τους δείξουμε όλοι μαζί ότι:
Θέλουμε γιατρούς για τα παιδιά μας!!!».

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου