Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Δήμος Κέρκυρας: Εκτός λόγω ποσόστωσης ο Σκιαδόπουλος. Απερρίφθησαν ως εκπρόθεσμοι Διαβάτης και Ε-4


ekloges aporripsi

Η ελλιπής σύνθεση τριών δημοτικών κοινοτήτων στοίχησε την υποψηφιότητα στο συνδυασμό «Κέρκυρα 2020» του Σπ. Σκιαδόπουλου, ενώ η μη υποβολή της συγκεντρωτικής δήλωσης υποψηφιότητας από το Μ. Διαβάτη και τους Ε-4 τους έθεσε εκτός εκλογών. 
Αυτό προέκυψε από τη σημερινή ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων στο Πρωτοδικείο Κέρκυρας με αποτέλεσμα οι συνδυασμοί που συμμετάσχουν στις εκλογές της 18ης Μαίου να είναι 4. Πρόκειται (με τη σειρά ανακήρυξης λόγω του χρόνου κατάθεσης του φακέλου υποψηφιότητας) για τους συνδυασμούς:
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ», με υποψήφιο Δήμαρχο τον Χαραλάμπους Χαράλαμπο του Μιχαήλ.
«ΝΕΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ», με υποψήφιο Δήμαρχο τον Νικολούζο Κωνσταντίνο του Βασιλείου.
«ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΖΕΙΣ», με υποψήφιο Δήμαρχο τον Ιωάννη Τρεπεκλή του Αναστασίου.
«ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ», με υποψήφια Δήμαρχο την Μερόπη- Σπυριδούλα Υδραίου του Γεωργίου.
Γιατί «κόπηκε» ο Σκιαδόπουλος
Ο συνδυασμός του Σπύρου Σκιαδόπουλου δεν ανακηρύχθηκε ως υποψήφιος καθώς εντοπίστηκαν οι εξής ελλείψεις: στις δημοτικές κοινότητες Αργυράδων, Νεοχωρίου και Χλομού δηλώθηκε μόνον ένα άτομο ως υποψήφιος, την ώρα που σύμφωνα με τη νομοθεσία θα έπρεπε να δηλωθούν υποψήφιοι ίσοι ή περισσότεροι από τα 3/5 του αριθμού των μελών του συμβουλίου της κάθε δημοτικής ενότητας (τρεις τουλάχιστον καθώς τα συμβούλια απαρτίζονται από 5 άτομα).
Έτσι, δεν επετεύχθη ο ελάχιστος αριθμός των 9 δημοτικών κοινοτήτων στις οποίες θα έπρεπε να υπάρχει υποψηφιότητα την ώρα που τελικά δηλώθηκαν (μετά την απόρριψη των τριών) μόνο σε 8.
Ο κ. Σκιαδόπουλος επιχείρησε να διορθώσει το πρόβλημα με άλλες υποψηφιότητες τις οποίες όμως υπέβαλλε στις 30 Απριλίου, με καταληκτική ημερομηνία διόρθωσης τα μεσάνυκτα της 27ης Απριλίου.
Στην κατάθεση της υποψηφιότητας Σκιαδόπουλου βρέθηκαν και άλλα λάθη τα οποία, λόγω της απόρριψης, δεν ελήφθησαν καν υπ΄ όψιν: κατατέθηκαν υποψηφιότητες σε τοπικές κοινότητες που… δεν υπάρχουν (Αγίου Ιωάννη, Αγίου Παντελεήμονα, Άφρας και Κάτω Γαρούνας) καθώς οι περιοχές αυτές συνιστούν δημοτικές κοινότητες.
Χωρίς συγκεντρωτική δήλωση υποψηφιότητας
Ο συνδυασμός «ΕΝΕΡΓΟΙ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (Ε4) ΚΕΡΚΥΡΑΣ» με υποψήφιο Δήμαρχο το Θεόδωρο Μίαρη (εκ της κίνησης Προσαλέντη μετά την αποχώρησή του), απερρίφθη καθώς δεν κατατέθηκε εμπρόθεσμα η δήλωση κατάρτισης του συνδυασμού. Για την ακρίβεια, υποβλήθηκε μόνο η πρώτη σελίδα και όχι οι επόμενες στις οποίες θα έπρεπε να αναγράφονται αναλυτικά τα ονόματα των υποψηφίων τα οποία περιλαμβάνονται μέσα στο φάκελο των δικαιολογητικών. Οι εκπρόσωποι του συγκεκριμένου συνδυασμού είχαν καταθέσει το φάκελο στις 23:48 και, όταν διαπιστώθηκε ότι θα έπρεπε να υποβάλλουν και αναλυτικά τα ονόματα όπως προβλέπει η νομοθεσία, κατέθεσαν το ολοκληρωμένο έγγραφο της δήλωσης στις 00:03, μετά την παρέλευση της αποκλειστικής προθεσμίας…
Κάτι αντίστοιχο έγινε και με το συνδυασμό «ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» του Μιχάλη Διαβάτη, ο οποίος δύο μόλις λεπτά πριν από τη λήξη της προθεσμίας υπέβαλλε το φάκελο με τα δικαιολογητικά από τον οποίο έλειπε εντελώς η δήλωση κατάρτισης του  συνδυασμού.
Μάλιστα, ο κ. Διαβάτης υπέβαλλε στις 00.05 έναν κατάλογος 49 ονομάτων μόνο στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Κέρκυρας, που δεν περιείχε καν τις υποψηφιότητες για δημοτικές και τις τοπικές κοινότητες. Ούτως ή άλλως, το σχετικό έγγραφο υπεβλήθη εκπρόθεσμα.

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου