Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Ερημίτης και κατάχρηση εξουσίας


http://www.corfupress.com/bulletin/images/stories/boukas_thodoris1.JPG

ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΠΟΥΚΑ*
Στα πλαίσια του γενικότερου θέματος του Ερημίτη, υπάρχει ένα πολύ σοβαρό, επί μέρους θέμα, που δεν μπορώ να παρακάμψω.  Αφορά στη λειτουργία της αστυνομίας στα πλαίσια του πολιτεύματος. Προφανώς και δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε ή βλέπουμε πράξεις ένστολων, που μόνο δημοκρατία δεν θυμίζουν. Θα ήθελα όμως να αναφερθώ στη συγκεκριμένη περίπτωση, που κατά την γνώμη μου αποτελεί κατάφορη παραβίαση των νόμων, από αυτούς που υποτίθεται, τ ους προστατεύουν.
Οι εργασίες του ΤΑΙΠΕΔ ξεκίνησαν στις 15/4 με μια άδεια εργασιών μικρής κλίμακας που, με προκλητικά ταχύ και περίεργο τρόπο, εκδόθηκε από την αρμόδια πολεοδομία (ακόμα ένα πεδίο που χρήζει έρευνας). Την ίδια μέρα, υπήρξε καταγγελία από κατοίκους της περιοχής και άλλους φορείς,  για παρανομία στην εκτέλεση των έργων.
Οι εργασίες ανεστάλησαν την επομένη, μάλλον λόγω Πάσχα και επανήλθαν, μηχανήματα και τεχνικοί, για τις  γεωλογικές- υποτίθεται- έρευνες, πριν λίγες μέρες. Οι καταγγελίες και οι διαμαρτυρίες , συνεχίστηκαν αλλά οι διμοιρίες των ΜΑΤ παρέμειναν εκεί, εμποδίζοντας  τη διέλευση, κατοίκων και τουριστών, από τον μοναδικό δρόμο που οδηγεί στον Άγιο Στέφανο.  Εν τέλει, η πολεοδομία μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων και φορέων, στον δήμαρχο, δέησε να αναστείλει την άδεια, στις 5/5, αφού μάλλον το ΤΑΙΠΕΔ είχε ολοκληρώσει τη δουλειά του.
Ρωτώ τώρα. Αν κάνω κάποια πολεοδομική παράβαση και καταγγελθώ, δεν θα έλθει αμέσως η αστυνομία να με μαζέψει; Δεν θα μου ζητήσει τις σχετικές άδειες κλπ; Δεν θα ελέγξει ή δεν θα καλέσει η ίδια, αυτεπάγγελτα, την πολεοδομία για να βεβαιώσει την καταγγελθείσα παράβαση; Εφ όσον οι παραβάσεις ήταν προφανείς (έσκαβαν στην μέση του δημοτικού δρόμου), αφού υπήρχαν τόσοι άνθρωποι που διαμαρτύρονταν και έκαναν έγγραφη επώνυμη καταγγελία, αφού για το θέμα επιμελούταν ο ίδιος ο διοικητής  της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων- παρευρισκόμενος ο  ίδιος προσωπικά-, ποιός έχει την ευθύνη γι αυτή την προφανή κατάχρηση εξουσίας; Ποιος έδωσε την εντολή να προστατευτεί η παρανομία;  Λέτε να κάνει κάτι, για αυτό,  η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας; Κάποιος  εισαγγελέας; Το πιστεύει κανένας; Μάλλον σαν αστείο, ακούγεται.
 Έχουμε συνηθίσει να ζούμε σε κανονική δικτατορία. Και επειδή δεν έγινε με στρατιωτικό πραξικόπημα, αλλά αργά και μεθοδικά  σαν το ανέκδοτο με το ζωντανό βάτραχο στην κατσαρόλα που ζεσταίνεται σιγά σιγά. Καταντήσαμε να μας φαίνεται εντελώς φυσικό να καταπατιέται κάθε έννοια δικαίου, απ  αυτούς που θα έπρεπε να το προστατεύουν. Αν παραμείνουμε αδρανείς θα βράσουμε σαν τον βάτραχο του συμβολικού ανέκδοτου.

* Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κέρκυρας  με το συνδυασμό ΑΝ.Α.Σ.Α και υποψήφιο Περιφερειάρχη το Θόδωρο Γαλιατσάτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου