Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Στήριξη Τσίπρα σε Γαλιατσάτο και Νικολούζο: «Οι τοπικές εκλογές δεν είναι δευτέρας διαλογής»


tsipras443

Το σύνθημα για τις επερχόμενες εκλογές είναι «μία μάχη, τρεις κάλπες και μία επιλογή», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση προχθές στην Κέρκυρα και πρόσθεσε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι κεντρική πολιτική σκηνή. 
Κλείνοντας μάλιστα την ομιλία του κάλεσε στην εξέδρα τους Κ. Νικολούζο, Θ. Γαλιατσάτο και Ν. Πανδή καθώς και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Ν. Χουντή που επίσης παρέστη στην εκδήλωση, καλώντας τους Κερκυραίους να ψηφίσουν τους συνδυασμούς που ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει στο Δήμο Κέρκυρας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αλλά και το κόμμα  στις ευρωεκλογές θέτοντας για μία ακόμα φορά το δίλλημα: «Με τη Μέρκελ ή με την Ελλάδα. Με το Βερολίνο ή με την αξιοπρέπεια. Με τον Σαμαρά ή με τον ΣΥΡΙΖΑ».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι οι εκλογές για την Αυτοδιοίκηση δεν είναι «δευτέρας διαλογής», υπογράμμισε προς τους συγκεντρωμένους ότι ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος «μπορεί να είναι Κεφαλονίτης αλλά αγαπά την Κέρκυρα περισσότερο και από Κερκυραίος» και ότι «οι Κερκυραίοι θα πρέπει να δώσουν το μήνυμα ανατροπής στο Δήμο Κέρκυρας με τον Κώστα Νικολούζο».
Όσον αφορά στις εξαγγελίες που αφορούν (και) τα Ιόνια:
Δεσμεύτηκε για την κατάργηση των διατάξεων που αποκλείουν χιλιάδες εργαζόμενους σε εποχικά επαγγέλματα από τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας, υποσχόμενος ότι θα επανέλθει το επόμενο καθεστώς με επαναφορά του εποχικού επιδόματος του ΟΑΕΔ.
Προανήγγειλε την εφαρμογή Εθνικού Σχεδίου Τουριστικής Ανάπτυξης το οποίο θα βαδίζει μαζί με το σχέδιο για την κοινωνική υποστήριξη, με ισσόρροπη ανάπτυξη, σεβασμό στο περιβάλλον και μελέτη των διαφορετικών χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων κάθε περιοχής. «Σημασία έχει τι αφήνει στον τόπο ο τουρίστας, στις τοπικές επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους και όχι τι αφήνει στους μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού, όπως συμβαίνει με τη μέθοδο του all inclusive» τόνισε ο κ. Τσίπρας ο οποίος υπογράμμισε ότι «τουρισμός δε νοείται και δεν γίνεται χωρίς τους εργαζόμενους».
Για το ΦΠΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για εξομοίωση των συντελεστών ΦΠΑ στα Επτάνησα με αυτούς που ισχύουν στο Αιγαίο, προς όφελος της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από τη νησιωτικότητα, κάτι για το οποίο η παρούσα και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έχουν κάνει τίποτα έστω για να εφαρμοστούν πολιτικές όπως αυτές που ισχύουν σε άλλες νησιωτικές περιφέρειες της Ευρώπης.
«Η Ελλάδα δεν είναι οικόπεδο προς πώληση»
Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι είναι μεσίτης μεγάλων συμφερόντων, αλλά και στην τρόικα διαμηνύοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι οικόπεδο προς πώληση», και πρόσθεσε: «Αξίζει η πατρίδα μας κάθε αγωνία και κάθε αγώνα για να μην αφήσουμε να τη διαλύσουν, να την ταπεινώσουν, να την ξεπουλήσουν. Να στείλουμε από κει που ήρθαν τις τρόικες, τα μνημόνια, τους Γερμανούς επιτετραμμένους και τους εκπροσώπους των δανειστών. Πρέπει να ανατρέψουμε τα σχέδια τους. Να το σταματήσουμε. Η Ελλάδα οικόπεδο και οι Έλληνες φιμωμένο και φτηνό εργατικό δυναμικό είναι ο στόχος τους».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι το κρίσιμο ζήτημα των εκλογών είναι το ποια χώρα μας αξίζει, ποια Ελλάδα ονειρευόμαστε, ποιον εφιάλτη σχεδιάζουν, κάνοντας λόγο για μία κοινωνία αθλιότητας. «Μας γυρίζουν πίσω στους Αθλίους του Ουγκώ και στον Γιάννη Αγιάννη και περηφανεύονται και από πάνω».
Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ο κ. Τσίπρας, για να μπει τέλος στην ανθρωπιστική κρίση στην πατρίδα μας, είναι πρώτα το χρέος απέναντι στον άνθρωπο και μετά τα χρέη στους τοκογλύφους και τους δανειστές.
Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, έκανε λόγο για προπαγάνδα του κουρέματος του χρέους, που θέλει να το μετατρέψει από απόδειξη πλήρους αποτυχίας, σε δείγμα επιτυχίας και τόνισε:
 «Το πραγματικό κούρεμα και ξύρισμα, είναι αυτό που σας περιμένει στην κάλπη. Κούρεμα και ξύρισμα των ποσοστών σας, της αλαζονείας σας, της καθεστωτικής σας νοοτροπίας».
Ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την ομιλία του στην τουριστική Κέρκυρα, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επεξεργαστεί σε συνεργασία με φορείς του τουρισμού, ένα Εθνικό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης, που προβλέπει ισόρροπη Ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, στήριξη της πρωτοβουλίας και της καινοτομίας, σύνδεσης του τουρισμού με τα ιδιαίτερα πολιτιστικά και ιστορικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής.

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου