Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Πρόβλεψη για αύξηση του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΝΕΡΙΤ!


ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ-ΝΕΡΙΤ

Την καθιέρωση κρυφής έμμεσης φορολογίας για όλους τους Έλληνες πολίτες, μέσω του ανταποδοτικού τέλους υπέρ ΝΕΡΙΤ, επέβαλε η κυβέρνηση Σαμαρά με την τροπολογία υπέρ του ειδικού λογαριασμού της ΕΡΤ στο υπουργείο Οικονομικών. 
Όπως προβλέπεται, το ανταποδοτικό τέλος, ύψους 3 ευρώ, μπορεί να αναπροσαρμόζεται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, ύστερα από εισήγηση του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ. Σύμφωνα με τη δήλωση του Π. Καψή (1.1.2014), πρώην υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, «τα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος για το 2014 έχουν προϋπολογιστεί στα 191 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 101 εκατ. καλύπτουν το κόστος λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ.
Η εταιρεία θα συνεισφέρει 91,4 εκατ. στο πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014». Στο μεταξύ, αναβλήθηκε η εκδίκαση της προσφυγής της ΠΟΣΠΕΡΤ στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της απόφασης επαναφοράς του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΝΕΡΙΤ. Η εκδίκαση είχε προσδιοριστεί για τις 7 Μαΐου, αλλά η υπόθεση πήρε αναβολή και η νέα δικάσιμος ορίστηκε την 1η Οκτωβρίου 2014.

τυπολογίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου