Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Λαοθάλασσα …Σαμαρά στο Σύνταγμα!.. Γιατί δεν ήρθε Κέρκυρα;

samaras-syntagma
Η προεκλογική περίοδος έκλεισε με την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Αντώνη Σαμαρά στο Σύνταγμα, ο οποίος –φευ- δεν ήρθε Κέρκυρα (αν και είχε αποφασιστεί να έρθει για ομιλία εδώ το μεσημέρι της Πέμπτης), φοβούμενος τις εσωκομματικές αποδοκιμασίες.
(στη φωτογραφία, το τηλεοπτικό πλάνο και το... πραγματικό. Και οι δύο φωτογραφίες είναι τραβηγμένες την ώρα της ομιλίας)
Η ομιλία του πρωθυπουργού έγινε σε κομματικό κοινό που δεν ξεπερνούσε τις 3.000 - 4.000 άτομα καθώς, αν και η προσπάθεια του τηλεοπτικού σκηνοθέτη να περιορίσει το χώρο της συγκέντρωσης σε ένα διάδρομο με φώτα από την είσοδο του Μετρό μέχρι το πεζοδρόμιο μόνο στο κέντρο της πλατείας δεν ευδοκίμησε: στο διαδίκτυο δημοσιεύτηκαν πολλές φωτογραφίες από ψηλά, όπου δεν επιχειρήθηκαν τηλεοπτικά πλάνα, που έδειξε την ένδεια της προσέλευσης κόσμου παρά τη μεγάλη κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού.
Παρόλα αυτά, ο Σαμαράς έκανε λόγο για μεγάλη συγκέντρωση, δήλωσε ότι ο ίδιος σκίζει τα μνημόνια δύο χρόνια τώρα σελίδα σελίδα και επανέλαβε την επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ: «Επί δύο χρόνια στήσαμε την Ελλάδα στα πόδια της και της ανοίξαμε τον δρόμο να αναπτυχθεί. Μόνο ένα ατύχημα μπορεί να την βγάλει από τον δρόμο της. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να της συμβεί».
Γιατί δεν ήρθε Κέρκυρα
Οι επιτελείς της Συγγρού αποφάσισαν μέσα στην εβδομάδα να ακυρώσουν την προγραμματισμένη (σύμφωνα με πληροφορίες είχε παραγγελθεί ακόμα και τηλεοπτικό βαν από τη λεγόμενη Δημόσια Τηλεόραση ΝΕΡΙΤ) για το μεσημέρι της Πέμπτης, προ της ομιλίας του στα Γιάννενα προσέλευση στην Κέρκυρα.
Αν και ανεπισήμως τοπικά κομματικά και άλλα στελέχη ισχυρίζονται ότι ποτέ δεν είχε προγραμματιστεί επίσκεψη Σαμαρά στο νησί αλλά υπήρξε μόνο ως σκέψη, πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν ενημερωθεί τόσο στελέχη της τοπικής ΝΟΔΕ όσο και αυτοδιοικητικά στελέχη για την πρόθεση έλευσης ως ένδειξη στήριξης εν όψει του δευτέρου γύρου.
Θα πρέπει, άλλωστε, να σημειωθεί ότι αν και επισήμως η επίσκεψη Σαμαρά δεν είχε ανακοινωθεί, ουδέποτε διαψεύστηκε η on camera και σε ζωντανή σύνδεση όλων των ΜΜΕ δήλωση Τρεπεκλή ότι την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός επρόκειτο να έρθει στο νησί...
Η απόφαση αυτή ήρθη την Τρίτη για δύο λόγους: θεωρήθηκε τελικά ότι ενδεχόμενη ανοικτή στήριξη σε συνδυασμούς του δευτέρου γύρου σε Κέρκυρα και Επτάνησα θα ακυρώσει προσπάθειες διατήρησης χαμηλών τόνων και κομματικής «αποσύνδεσης» ενώ η «απειλή» του Γιάννη Τρεπεκλή, δημοσίως το βράδυ των αποτελεσμάτων την Κυριακή στο κτίριο της Π.Δ. Κέρκυρας, ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό για το χαράτσι, έδρασε καταλυτικά. Τα κομματικά στελέχη δεν ήθελαν με κανέναν τρόπο να αναδειχθεί και, μάλιστα, με επιτιθέμενο το μέλος της Κ.Ε. της ΝΔ απερχόμενο δήμαρχο που δέχθηκε υπόγειο πόλεμο από τον κομματικό μηχανισμό, η υπόθεση του χαρατσιού αλλά και κάθε είδους ζήτημα που έχει να κάνει με τις κυβερνητικές ευθύνες για τα προβλήματα του νησιού.

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου