Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Περί ατυχημάτων, αποτελεσμάτων και εκλογικών μάγων


εκλογες

του Στράτου Κερσανίδη
(αναδημοσίευση από το Φιλμ Νουάρ, 29/5/2014)
Έτρεμε το φυλλοκάρδι τους μην και τυχόν γίνει κάποιο ατύχημα στην Ελλάδα και κερδίσει τις εκλογές ο τρισκατάρατος. Έκαναν όποια βασκανία περνούσε από το χέρι τους, βουντού, ξαματιάσματα και ξακατινιάσματα. 
Απροκάλυπτα, χωρίς καμία ντροπή, το μιντιακό σύστημα, εξαπέλυε ακόμη και μέχρι μία ημέρα πριν από τις εκλογές, επιθέσεις εναντίον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέτοντας το ερώτημα «σταθερότητα ή καταστροφή;». Εννοώντας φυσικά πως σταθερότητα και αποφυγή της καταστροφής είναι η υπερψήφιση των κυβερνητικών εταίρων, ήτοι νουδούλας και πασοκοεληάς. Από κοντά έσπευσαν να έσπευσαν χείρα βοηθείας και τα συνεταιράκια τους στην Ευρώπη, μιλώντας για κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος εάν νικήσουν οι κόκκινοι της εξτρεμιστικής (!) αριστεράς.
Εν τέλει το ατύχημα συνετελέσθη, οι εκλογές έδειξαν «καταστροφή» αλλά ούτε ο ουρανός έπεσε στο κεφάλι μας ούτε άνοιξε η γη να μας καταπιεί! Βέβαια επειδή τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, αλλά και των αυτοδιοικητικών εκλογών, ήταν κόλαφος για τη συγκυβέρνηση, το έριξαν στο τσάμικο και προσπαθούν εδώ και μερικές μέρες να μας παρουσιάσουν το άσπρο ως μαύρο. Βαθείς γνώστες επιστημών όπως η παραπληροφόρηση και η παραπλάνηση (ενίοτε και η αποπλάνηση), άρχισαν τα μαγικά και τις ταχυδακτυλουργίες και σχεδόν έπεισαν και τους εαυτούς τους, πως το πρώτο κόμμα έχασε τις εκλογές, ενώ το δεύτερο τις κέρδισε, ενώ το τέταρτο κατήγαγε περιφανή θρίαμβο. Μπορεί τα δύο κόμματα που συγκυβερνούν να έχασαν περίπου 11 μονάδες από τις εθνικές εκλογές του 2012, αλλά αυτά είναι νίκησαν! Η ΝΔ, με 7 μονάδες μείον, θεωρεί πως θριάμβευσε, το δε ΠΑΣΟΚ (Εληά), πανηγυρίζει επειδή συγκρίνει το ποσοστό που πήρε με εκείνο που του έδιναν οι δημοσκοπήσεις και όχι με αυτό που είχε πάρει το 1012. Παγκόσμια πρωτοτυπία με την επιστήμη να σηκώνει τα χέρια ψηλά και να ψελλίζει: «παραδίνομαι!».
Και ξέρετε ποιο ήταν το τεράστιο επιχείρημά τους; Πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αύξησε τα ποσοστά του σε σχέση με τις εκλογές του 2012, άρα, αν και πρώτο, έχασε.
Λοιπόν για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους:
1. Ποτέ στις ευρωεκλογές τα μεγάλα κόμματα δεν αύξησαν τα ποσοστά τους. Για πρώτη φορά, η αξιωματική αντιπολίτευση, κατάφερε και τα κράτησε σταθερά.
2. Η συγκυβέρνηση ηττήθηκε παταγωδώς. Με τα ποσοστά που πήρε της αντιστοιχούν περίπου 90 έδρες στη Βουλή.
3. Η διαφορά των 4 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, είναι τέτοια που να νομιμοποιεί τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά εκλογές. Το ίδιο είχε κάνει ο Βενιζέλος το 2009, όταν κυβερνούσε ο Καραμανλής και στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ είχε επικρατήσει με 4 μονάδες της ΝΔ. Ζήτησε εκλογές, χωρίς τότε να κατηγορεί τον εαυτό του για αντισυνταγματικότητα. Αλλά, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δε φημίζεται για τη σταθερότητα των απόψεών του. Θυμηθείτε τι έλεγε για τα χαράτσια και τι έκανε.
4. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές, με τις ιδιαιτερότητες τους, έδωσαν μεγάλη νίκη στην Αριστερά. Κέρδισε περιφέρεις (που ποτέ δεν είχε), κέρδισε δήμους (που ποτέ δεν είχε), σημείωσε ποσοστά πολλαπλάσια από εκείνα των προηγούμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.
5. Η ΝΔ, υπέστη συντριβή στην αυτοδιοίκηση. Δεν ήταν στο β΄ γύρο ούτε στην Αττική, ούτε στο δήμο της Αθήνας, ούτε στην Κεντρική Μακεδονία.
6. Η ΔΗΜΑΡ, πλήρωσε τις αμαρτίες της.
7. Οι ναζιστές προελαύνουν και οι κυβερνώντες τα βάζουν με την αριστερά. Σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως την «οικοδόμησαν» οι φίλοι του Σαμαρά και του Βενιζέλου, προελαύνουν.
8. Και τέλος, κυρίες και κύριοι, στην Ελλάδα κέρδισε η Αριστερά!!! Πάρτε το απόφαση. Η επόμενη μέρα πλησιάζει. Φυλαχτείτε, ήρθαν οι Κόκκινοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου