Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Μειώνει την ανεργία η Όλγα Κεφαλογιάννη στέλνοντας τους νέους... σε άλλη ήπειρο



Ως μεγάλη επιτυχία παρουσιάζει ΤΟ ΒΗΜΑ, τη διακρατική συμφωνία που έφερε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλλογιάννη, για τη χορήγηση βίζας σε 500 Έλληνες ηλικίας 18 έως 30 ετών από την Αυστραλία, με δικαίωμα εργασίας ως ένα χρόνο.
Την φοβερή αυτή επιτυχία θα υπογράψει το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο την προσεχή Τετάρτη και για τον λόγο αυτό η Όλγα Κεφαλογιάννη ταξιδεύει για Αυστραλία.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει ένα οποιοδήποτε έργο λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές προκειμένου να στηρίξει το περίφημο Success Story ακόμα και όταν τα μαθηματικά προκαλούν γέλιο. Τα ίδια είχαν επαναλάβει με τις περιβόητες θέσεις εργασίας που θα έφερνε η ΝΟΚΙΑ στην Ελλάδα, θέσεις που δεν ξεπερνάνε τις 30, όταν κάθε μήνα μερικές χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι τίθενται σε διαθεσιμότητα ή χάνουν οριστικά την εργασία τους και η εικόνα στον ιδιωτικό τομέα είναι απελπιστική.
Οι 500 νέοι που θα έχουν την δυνατότητα να εργαστούν το πολύ για ένα χρόνο σε μια ήπειρο που απέχει 13 ώρες πτήσης από τον τόπο τους σε άλλες περιπτώσεις θα αντιμετωπίζονταν με θλίψη. Η κυβέρνηση όμως το κάνει σημαία και το «πουλάει» μέσω των ΜΜΕ που συνεργάζεται.
Εμείς απλά να σημειώσουμε ότι την ίδια ημέρα που ΤΟ ΒΗΜΑ πανηγυρίζει για τα κατορθώματα της Κεφαλογιάννη η UNICEF ανακοίνωσε ότι πάνω από ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα ζουν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Ίσως η υπουργός Τουρισμού να βρει κάποια άλλη ήπειρο να τα στείλει και αυτά.

thepressproject

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου