Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Σιωπή ΝΔ & ΠΑΣΟΚ στην τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ, για τα χρέη των κομμάτων



Ούτε καν δέχτηκαν να συζητήσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τα χρέη και την αποπληρωμή των δανείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα αυτή να απορριφθεί με συνοπτικές διαδικασίες
Όπως αναφέρει η «Αυγή»:
Δεν τόλμησαν ούτε να απαντήσουν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ στην τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να εξοφλήσουν τα δάνεια που έχουν πάρει ακόμη και αν αλλάξουν όνομα ή ΑΦΜ. Ο Νίκος Βούτσης κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να την κάνει δεκτή και τους εκπροσώπους της συγκυβέρνησης να τοποθετηθούν, καθώς πρόκειται για δάνεια 250-300 εκατ. ευρώ που δεν εξυπηρετούνται. Σημείωσε ότι ένα από τα δύο κόμματα πήρε πέρυσι και επιπλέον δάνειο 15-18 εκατ.
Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ έβαλαν στα προαπαιτούμενα της δόσης του 1 δισ. την περαιτέρω μείωση της κρατικής επιχορήγησης κατά 15%. "Πώς, λοιπόν, θα αποχρεωθούν; Θα χρειαζόταν μερικές εκατονταετίες να μην παίρνουν ούτε ευρώ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., εάν τηρηθούν αυτά στα οποία πήγαν και δεσμεύτηκαν ως προαπαιτούμενα" τόνισε και πρόσθεσε: "Είναι προφανές ότι υπάρχει μεθόδευση μέσω αλλαγών ΑΦΜ ή οτιδήποτε άλλο".
Ωστόσο ούτε υπουργός, ούτε καν κυβερνητικός βουλευτής δεν απάντησε στην τροπολογία. Δι' αυτού του τρόπου απορρίφθηκε.

left

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου