Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Ποιοι είναι οι Έλληνες φίλοι των ακροδεξιών του Τραμπ;

Η ταχύτητα στην επικοινωνία είναι σημαντική παράμετρος. Όποιος προλάβει πρώτος και διαθέτει και τα "μέσα", επιβάλλει την άποψή του.

του Γιώργου Χ. Παπασωτηρίου

Έσπευσαν, λοιπόν, οι νεοδημοκράτες πολιτικοί και εντεταλμένοι δημοσιολογούντες να ταυτίσουν τους ακροδεξιούς του Τραμπ με τους Έλληνες "αγανακτισμένους". Αυτό είναι μέγα ψεύδος. Οι μόνοι που επιχείρησαν να εισβάλουν στο Κοινοβούλιο ήταν οι χρυσαυγίτες κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στο Σύνταγμα για το μακεδονικό, όταν διαδήλωναν μαζί με τη ΝΔ. Όλος αυτός ο ακροδεξιός συρφετός έχει, πλέον, αφομοιωθεί στο κυβερνών κόμμα. Είναι, σήμερα, αυτοί που διαδηλώνουν εναντίον των προσφύγων, που δεν επιτρέπουν την μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα, που βανδαλίζουν ξενοδοχεία που φιλοξενούν μετανάστες, που χτυπούν έγκυες, που συμμαχούν με την ευρωπαϊκή ακροδεξιά στον Έβρο και στα νησιά, είναι αυτοί που συνωστίζονται στις εκκλησιές με την ανοχή των σερίφηδων του Χρυσοχοΐδη, οι οποίοι τσακίζουν τους "άλλους", τους αντιπάλους της κυβέρνησης, το ΚΚΕ, τα παιδιά των Εξαρχείων, όλους όσοι θέλουν να αφήσουν ένα λουλούδι στο σημείο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η νεοναζιστική ακροδεξιά του Τραμπ, έχει το ανάλογό της σε επίπεδο εξουσίας στην Βραζιλία, στην Ουγγαρία, στην Αυστραλία. Σε επίπεδο κοινωνίας είναι παντού. Στην Ελλάδα στεγάζονταν πολιτικά στην Χρυσή Αυγή, τώρα ψηφίζει ΝΔ και αφήνει πάνω της το αποτύπωμά της. Πολλές φορές η ακροδεξιά ρητορική επικρατεί στο κυβερνών κόμμα, προκειμένου να ανταποκριθεί και στο ακροδεξιό ακροατήριό της. Το είδαμε στις εικόνες που προβάλλονταν στους τοίχους της Βουλής. Κυρίως επικρατεί μέσω της αστυνομοκρατίας και του επιλεκτικού αυταρχισμού. Ο Τραμπ είναι εδώ, είναι παρών στην εφαρμοσμένη πολιτική της κυβέρνησης, είναι στην ακροδεξιά ρητορική της, είναι στην επιλογή κυβερνητικών στελεχών με καταφανή ρατσιστικά χαρακτηριστικά, είναι στην ταύτιση με τη θρησκεία με φονταμενταλιστικό τρόπο, είναι στον εθνικισμό, τον λαϊκισμό και τον ακραίο νεοφειλελευθερισμό...

Artinews      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου