Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Αυτό που δεν ξέρει ο Σωτήρης Τσιόδρας

πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί την επιτροπή επιστημόνων του υπουργείου Υγείας σαν πολιτικό-επικοινωνιακό εργαλείο και σαν άλλοθι.

Οικειοποιείται το κύρος της, την βάζει μπροστά σαν ασπίδα για να προστατευθεί από το πολιτικό κόστος των αποτυχιών στη διαχείριση της πανδημίας, την αξιοποιεί όταν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει για αποφάσεις που λαμβάνονται και δεν λαμβάνονται.

Αξιοποιεί τη σιωπή της για να καλύψει λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησής του, με ψέματα. Ποτέ δεν τον προειδοποίησαν για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη πριν τη γιορτή του Αγ. Δημητρίου και γι αυτό δεν πήρε νωρίτερα μέτρα. Ποτέ δεν διαφώνησαν με το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς όρους και με το άνοιγμα των σχολείων έτσι όπως έγινε.

Το ότι η κυβέρνηση δεν σέβεται την επιτροπή είναι αυταπόδεικτο. Τελευταία απρέπεια ήταν η ανακοίνωση της επαναλειτουργίας των δημοτικών πριν να συνεδριάσουν οι ειδικοί γι αυτό ακριβώς το θέμα.

Εξάλλου, μιλώντας στα ΜΜΕ, μέλη της επιτροπής εκφράζουν ανοιχτά την αντίθεσή τους σε κυβερνητικές αποφάσεις που, προφανώς, πάρθηκαν ερήμην τους.

Κατά καιρούς, δημοσιοποιούνται πληροφορίες για ένταση στις σχέσεις της επιτροπής με την κυβέρνηση, ακόμη και για ενόχληση του επικεφαλής της. Ποτέ δεν έχει γίνει μια επίσημη και πειστική διάψευση, ενώ η απόσυρση από το προσκήνιο του Σωτήρη Τσιόδρα είναι από μόνη της μια απάντηση.

Αυτό που μάλλον δεν έχει καταλάβει ο αγαπητός από την κοινωνική πλειοψηφία καθηγητής λοιμωξιολογίας είναι ότι δεν θα μείνει εκτός κάδρου όταν έρθει η ώρα της κρίσης, δηλαδή του καταλογισμού ευθυνών.

Η Δικαιοσύνη ασχολείται ήδη με την εγκληματική αμέλεια στην Θεσσαλονίκη, την οποία ομολόγησε ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης. Πολίτες προχωρούν σε μηνύσεις και η τάση αυτή θα ενισχύεται όσο περνά ο καιρός.

Μετακυλίοντας όλες τις ευθύνες στους γιατρούς και την επιτροπή η κυβέρνηση οργανώνει την ασυλία της.  Πλένει τα λερωμένα χέρια της και απομακρύνεται από το πεδίο της λογοδοσίας. Σ αυτό θα αφήσει μόνους τους τους «ήρωες με τις άσπρες μπλούζες» για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ και για τα υπόλοιπα την επιτροπή. Δηλαδή, τον... Σωτήρη.

TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου