Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Η απόφαση για νέο σκληρό lockdown αδειάζει τον Τσιόδρα

Οι αποφάσεις του Μεγάρου Μαξίμου πάρθηκαν ερήμην της Επιτροπής λοιμωξιολόγων

Υποτίθεται ότι τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου η επιτροπή των επιστημόνων υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα θα αποφάσιζε σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων.

Η τελευταία τους συνεδρίαση με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως κράτησε έξι ώρες και παρόλα αυτά δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, όμως, αποφάσισαν ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου, όλες οι βαθμίδες μαζί, μετά από μια εβδομάδα σκληρού lockdown. Και τότε θα ανοίξουν ξανά τα κομμωτήρια και τα εμπορικά καταστήματα με click away.

Οι αιφνιδιαστικές ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα ήταν ένα θεαματικό «άδειασμα» των λοιμωξιολόγων που συμβουλεύουν την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας. Δεν ρωτήθηκαν, δεν εισηγήθηκαν, απλώς ενημερώθηκαν.

Ο χαμηλός αριθμός των τεστ που πραγματοποιούνται κρατάει χαμηλά τον αριθμό των κρουσμάτων αλλά αυτή είναι μια πλασματική εικόνα βελτίωσης της επιδημιολογικής κατάστασης. Στα νοσοκομεία περίπου 2500 άνθρωποι νοσηλεύονται σε κλίνες Covid και αυτή είναι μια εικόνα που δεν συνάδει με τις οκτώ εβδομάδες lockdown.

Το πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι έχει χαθεί ο έλεγχος, δεν υπάρχει σχέδιο, και γίνονται πειραματισμοί χωρίς να έχουν τον πρώτο λόγο οι ειδικοί. Τι τους κάνει να πιστεύουν ότι μετά από μια εβδομάδα θα είναι κατάλληλη η συνθήκη για να ανοίξουν οι εκκλησίες και γιατί γίνονταν διαρροές για άνοιγμα των καταστημάτων ανά ζώνες αφού πήραν πίσω μέχρι και το click away;

Το 2021 ξεκίνησε για την κυβέρνηση με ένα «ντου» που δεν μπορεί να αναλυθεί με όρους πολιτικού και επιστημονικού ορθολογισμού. Το πρώτο θύμα του επερχόμενου ανασχηματισμού είναι... ο Σωτήρης Τσιόδρας.

TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου