Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Εμβολιασμοί με μέσο... πιο κάτω δεν έχει

Οι καταγγελίες γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομείο που έγιναν στο tvxs.gr προκαλούν σοκ.

Διάφοροι παράγοντες με επιρροή, καναλάρχες και πανεπιστημιακοί, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι, εμβολιάζονται στα κρυφά με την προτεραιότητα που τους εξασφαλίζει η προνομιακή σχέση τους με την κυβέρνηση. Η σιωπή των μαρτύρων εξασφαλίζεται με τον εκφοβισμό τους και τα ραντεβού κλείνονται στα γρήγορα και στο μιλητό.

Οι εκλεκτοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη προηγούνται των ανθρώπων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και των ηλικιωμένων που είναι οι περισσότερο ευάλωτοι. Τους αφήνουν πίσω για να εξυπηρετήσουν το δικό τους συμφέρον.

Γνωστά πράγματα από παλιά. Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και homo homini lupus.

Το νέο είναι το θράσος με το οποίο η κυβέρνηση προωθεί τις διακρίσεις προς όφελος των «δικών της».  Και η απουσία φόβου ότι θα ελεγχθεί γι αυτό. Ο πρωθυπουργός δεν έχει κρύψει την προσήλωσή του στην εξυπηρέτηση των ελίτ ούτε την πελατειακή του αντίληψη.

Η στρατιά κυβερνητικών αξιωματούχων που ανέβαζε selfies με το μανίκι σηκωμένο για το εμβόλιο προκάλεσε τέτοια κατακραυγή που υποχρεώθηκαν σε αναδίπλωση. Ομως, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η αναδίπλωση είναι επικοινωνιακή. Κόπηκε η δημοσιότητα των VIP εμβολιασμών. Η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά και δεν αφορά μόνο τους πατρίκιους του συστήματος εξουσίας, αφορά και τους φίλους τους.

Είναι μια εποχή που κάνει πολύτιμα τέτοια δώρα. Προσφέρουν κάτι ακριβό. Είναι μια διευκόλυνση που δεν αφορά απλώς απαλλαγή από ένα πρόστιμο, αφορά την ίδια τη ζωή. Επομένως, η κυβέρνηση ρίχνει ένα πολύ βαρύ χαρτί στο τραπέζι της διαπλοκής με κέντρα επιρροής που χρειάζεται την εύνοιά τους. Προσφέρει ό,τι πιο σπάνιας αξίας έχει, αντιμετωπίζοντας σαν ιδιοκτησία της τα δημόσια αγαθά που διαχειρίζεται.

Μπλέξαμε. Η κυβέρνηση γίνεται καθεστώς πολύ γρήγορα. Εχει τεράστια ασυλία στα ΜΜΕ, έχει αδρανοποιήσει τους μηχανισμούς δυνητικού ελέγχου της, εργαλειοποιεί την επιτροπή επιστημόνων του υπουργείου Υγείας, αξιοποιεί τη διεθνή συγκυρία και τα ελλείμματα της ΕΕ, παίζει με τις εσωκομματικές αδυναμίες της αντιπολίτευσης και κάνει ό,τι θέλει.

Υβρις χωρίς νέμεση και χωρίς τίση. 

TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου