Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Οι γιατροί φταίνε για τους θανάτους και τα παιδιά για το κρύο

του Αντώνη Ελευθεριάδη

κυβέρνηση έχει πετύχει η ρητορική της να είναι τόσο αδιανόητα παράλογη που να αδυνατεί κάποιος να την αντικρούσει με νηφαλιότητα. Είναι τόσο εκνευριστική η θέση τους για καίρια ζητήματα που ακόμα και οι πιο ψύχραιμοι αδυνατούν να συγκρατηθούν. Η λογική είναι παρόμοια με αυτήν που διακατείχε το στρατόπεδο του Trump. Αν η αλήθεια δεν μας συμφέρει τόσο κρίμα για αυτήν….

Δεν μιλάμε πλέον για διαφορετικές οπτικές που ενέχονται στην διαφορετική πολιτική που εκφράζουν οι κύριες παρατάξεις, αλλά για καταστρατήγηση της κοινής λογικής. Οι άνθρωποι που δεν ήθελαν το καλοκαίρι να επενδύσουν στις ΜΕΘ και στο σύστημα υγείας, παρά μόνο με ένα δυνατό χειροκρότημα και ένα χτύπημα στην πλάτη πλέον κατηγορούν ανοιχτά τους ανθρώπους που έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Τα στοιχεία είναι καταιγιστικά και δεν χωρούν αμφισβήτησης. Οι θάνατοι στην βόρεια Ελλάδα το αποδεικνύουν περίτρανα. Σχεδόν 300  θανάτους σε κάθε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και 200 στις πρωτεύουσες των όμορων νόμων.

Πνευμονολόγοι στα όρια της ανθρώπινης αντοχής, όπου υπάρχουν. Ο νόμος Πέλλας πρωταγωνιστεί σε θανάτους, αλλά το νοσοκομείο της Έδεσσας δεν έχει πνευμονολόγο. Δεν επαρκούν τα χέρια για διασωληνώσεις. Οι εκπρόσωποι τους φωνάζουν από την αρχή για την επιδεινούμενη κατάσταση που οδηγεί στην τραγωδία.

Η κυβέρνηση επιλέγει να ρίξει στην μάχη το καλύτερο της όπλο, τον Μάκη Βορίδη. Έναν άνθρωπο που αρέσκεται να έχει μέτωπο με το δημόσιο συμφέρον. Χαρακτηρίζει τους γιατρούς που αντέδρασαν έντονα στις δηλώσεις Κοντοζαμάνη ως «Συριζαίους».

Το σχέδιο είναι η συστηματική παραπληροφόρηση με ανοχή των ΜΜΕ, προκειμένου το μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων τους να αντέξουν το γνωστό επιχείρημα. Ήταν πάνω από τις δυνάμεις μας. Οι συριζαίοι, με το απαραίτητο «αντικειμενικό» μειδίαμα, θα τα έκαναν καλύτερα;

Στο μέτωπο της παιδείας η λογική δεν συναντάται ούτε σαν τυχαίο δείγμα. Τα παιδιά στέλνονται στα σχολεία σε μια κίνηση χαλάρωσης των μέτρων που αυστηροποιήθηκαν πριν μια βδομάδα. Και για να μην υπάρχει αμφιβολία για την προχειρότητα  καλούνται τα παιδιά με κουβέρτες να καλύψουν προφανώς μια ανίκανη κυβέρνηση. Τα σχολεία στις γεμάτες τάξεις και στα συνωστισμένα σχολεία δεν κινδυνεύουν….

Η οργή του κόσμου έχει υποτιμηθεί. Τα μπαλώματα δεν θα αντέξουν όσο γρήγορα και αν επιχειρήσουν τις εκλογές. Ζούμε άλλη μια περίοδο που η αντίδραση κοχλάζει και η επιφάνεια για άλλη μια φορά δεν ενδείκνυται για άντληση συμπερασμάτων.

ΥΓ Ευτυχώς, οι γιατροί είναι πάνω από όλα άνθρωποι και επιστήμονες  ταγμένοι στον σκοπό τους και υπηρετώντας όλους εμάς. Γιατί η παραίτηση τους στην διάρκεια αυτής της μάχης θα άξιζε στους κυβερνώντες, αλλά θα κόστιζε σε ζωές.

TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου