Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Σχολεία και λεωφορεία. Από επιτυχία σε επιτυχία

Μόνο που με τα λόγια ούτε προστασία εξασφαλίζεις, ούτε προκοπή βλέπεις. Ούτε στα σχολεία, ούτε και στα λεωφορεία

του Πέτρου Κατσάκου

Μία από τα ίδια. Δεν πρόλαβαν να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία. Δεν πρόλαβαν να εμφανιστούν τα πρώτα κρούσματα στις σχολικές μονάδες και άρχισαν πάλι τα ίδια, ρίχνοντας ευθύνες στους δασκάλους «που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ για τη μεταφορά τους». Την ώρα δηλαδή που ολοένα και περισσότερες σχολικές μονάδες και τμήματα κλείνουν λόγω κορωνοϊού, το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας Νίκος Σύψας υποστήριξε πως η βασική πηγή της διασποράς στα σχολεία είναι οι δάσκαλοι που χρησιμοποιούν για τη μεταφορά τους στο σχολείο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όλα καλά λοιπόν με τα σχολεία της κυρίας Κεραμέως, που μια χαρά λειτουργούν και χωρίς προβλήματα, και το κακό το κουβαλάνε οι απρόσεκτοι και ανεύθυνοι δάσκαλοι που πάνε και κολλάνε στα λεωφορεία. Πας δηλαδή να στηρίξεις το ένα υπουργείο και να τα ρίξεις τους εκπαιδευτικούς, αλλά άθελά σου τα φορτώνεις στο υπουργείο Μεταφορών, που υποτίθεται πως εδώ και μήνες θα αύξανε τα λεωφορεία και θα βελτίωνε την κατάσταση στα ΜΜΜ, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μείνει στα μεγάλα λόγια και στις υποσχέσεις ώστε να ξεφύγει από την πίεση και την κοινωνική κατακραυγή του φθινοπώρου - και μετά ποιος ζει ποιος πεθαίνει.

Μόνο που με τα λόγια ούτε προστασία εξασφαλίζεις, ούτε προκοπή βλέπεις. Ούτε στα σχολεία, ούτε και στα λεωφορεία. Εκεί δηλαδή που, παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες και τις διαβεβαιώσεις ότι όλα είναι υπό έλεγχο και δεν χρειάζονται επιπλέον μέτρα προστασίας, αρχίζουν να σου σκάνε τα προβλήματα το ένα μετά το άλλο κι εσύ επαναπαύεσαι στο ότι αφού δεν τα δείχνει η τηλεόραση, δεν τα βλέπει κι ο κόσμος. Γιατί εκεί έχει επικεντρωθεί όλη η στρατηγική τους. Στην τηλεοπτική σιωπή και τη μιντιακή συγκάλυψη των προβλημάτων.

αυγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου