Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Αλαλούμ και αλά καρτ τήρηση των μέτρων

της Ευαγγελίας Μανιτσούδη

Δεν είναι η πρώτη-και ούτε η τελευταία- φορά ,όπου η κυβέρνηση εν μέσω καραντίνας επιλέγει να κάνει τα στραβά μάτια ή να κάνει εντελώς λάθος σχεδιασμό σχετικά με την τήρηση των μέτρων. Αναφέρομαι στον εορτασμό των Θεοφανίων και στην απαράδεκτη κατάσταση που παρατηρήθηκε σε πολλές εκκλησίες.

Από μέρες και ενώ όλη η χώρα βρίσκεται σε καραντίνα, είχε δηλωθεί σε μορφή τετελεσμένου  από πλευρά εκκλησίας ,  ότι δεν πρόκειται να μην εορτασθεί η μέρα αυτή αγνοώντας τα μέτρα, τις συστάσεις και την ευθύνη τους για τη δημόσια υγεία. Δυστυχώς παρατηρήθηκαν εικόνες μεγάλου συνωστισμού  εντός και εκτός ναών, γραφικότητες, τραυματισμοί, μέχρι και θεία κοινωνία πολλών ατόμων από το ίδιο κουτάλι. Εικόνες που διασύρουν την χώρα μας  διεθνώς και στέλνουν μήνυμα ότι στην Ελλάδα του 2021 εν μέσω πανδημίας και με κυβέρνηση Μητσοτάκη ,η Εκκλησία μπορεί να αγνοεί, να θέτει σε κίνδυνο ζωές και η κυβέρνηση άτολμη να παρακολουθεί μόνο και μόνο για να κάνει το χατίρι των παπάδων και επιπλέον για να μην δυσαρεστήσει ένα ακροατήριο που χρησιμοποιεί την θρησκεία και την πίστη ως άλλοθι για να κάνει ότι θέλει.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι κάποιοι μπορούν με την ανοχή της κυβέρνησης να παρανομούν, να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις συστάσεις των ειδικών και να υποτιμούν τον κίνδυνο που δημιουργούν σε μια ολόκληρη χώρα .Οι νόμοι και οι συστάσεις δεν ισχύουν τελικά για όλους ακόμα και σε τόσο σοβαρά θέματα και αυτό επιβεβαιώνει  το πόσο επικίνδυνη και ακραία είναι η κυβέρνηση.
Κατά τα άλλα καμία ανοχή δεν επιδεικνύεται σε ότι έχει να κάνει με νέους και με άλλους πολίτες. Στην περίοδο των εορτών - περισσότερο -,βαρεθήκαμε να ακούμε για τα κορονοπάρτι,  για τραπέζια που υπερέβαιναν των 9 ατόμων και πολύ περισσότερο μπερδευτήκαμε  από τα απίστευτο αλαλούμ και τις διαφορετικές δηλώσεις υπουργών, την απαξίωση των εισηγήσεων των λοιμοξιολόγων,  τα πίσω-μπρος και ουσιαστικά το βλέποντας και κάνοντας.
Η Κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, δεν υπάρχει όριο, μέτρο, σχέδιο και επιπλέον έχουμε κουραστεί από την παρατεταμένη καραντίνα και το γεγονός ότι παρά  τις θυσίες μας τα κρούσματα είναι πολλά, όπως οι θάνατοι και οι διασωληνομένοι.
Ακόμα και στο άνοιγμα  ή μη των σχολείων ,η ασυνεννοησία και το αλαλούμ δεν έχει προηγούμενο. Δεν συζητώ βέβαια για το άνοιγμα της αγοράς, αν,  όπως και όποτε γίνει .
Μέσα σε όλα αυτά ,αφήσαμε πίσω μας το εμβόλιο που θα μας έσωζε και τώρα φουντώνουν οι συζητήσεις για τρίτο κύμα της πανδημίας,  για να μην χαλαρώνουμε και να ζούμε υπό διαρκή φόβο.
Αυτό που νοιώθει πολύς κόσμος είναι ότι μας κοροϊδεύουν, ότι τα μέτρα τηρούνται από κάποιους και από άλλους όχι, ότι άλλοι είναι ανέμελοι,  άλλοι πάνε στο εξωτερικό και ξεσαλώνουν και άλλοι παριστάνουν τους πιο πιστούς, αλλά στο τέλος για όλα φταίνε οι νέοι και ο κόσμος που παραμονές των γιορτών βγήκε  μια βόλτα να πάρει λίγο αέρα.

left

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου