Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΑ ΠΙΤΑΝΟΥΜΙ ΟΥΛΟΙ (και χωρίς να μας τεστάρει κανένας!)

Χωρίς τεστ και δίχως τουρίστες η πιο ασφαλής χώρα του πλανήτη…

του Χρήστου Ξανθάκη

Ρε φίλε, τι άτομο είμαι εγώ, πώς γίνεται να τα ξέρω όλα;
Πώς συμβαίνει αυτό το πράγμα να τα προβλέπω, λες και σκάω πρώτη μούρη σε γραμμή 090 και λέω το μέλλον στον κάθε πικραμένο;
Όχι δηλαδή, καθίστε μισό λεπτό, ρηλάξ ε μίνετ, βγάλε κι εσύ το δάχτυλο απ’ τη μύτη σου, και θυμηθείτε τι σας έγραφα πριν από..
λίγες μέρες στο Newpost, στις 21 Αυγούστου συγκεκριμένα. Ορίστε ο τίτλος της φαντασμαγορικής αρθρογραφίας:
«Διπλό τζακποτ: Και θα πεθάνουμε και θα πεινάσουμε λόγω κορωνοϊού!»
Δηλαδή εμένα μ’ άρεσε που το ‘γραφα; Δηλαδή εγώ ήθελα να να σας στενοχωρήσω; Δηλαδή εγώ γούσταρα να είμαι Κασσάνδρα και να με καταριέται (το μαντέψατε) ο κάθε πικραμένος; Δε νομίζω…
Αλλά πριν σκάσει μύτη ο αλέκτωρ και σπρεχάρει κικιρίκου, δικαιώθηκα πανηγυρικά!
Πάρτε τίτλο από χθεσινό ρεπορτάζ της συναδέλφου Δήμητρας Ευθυμιάδου στο Έθνος:
«Κορονοϊός: Τέλος τα τεστ - Μπλόκαρε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας»
Πάρτε και υπότιτλο:
«Μπλόκαρε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας αφού ζητεί να διακοπεί η αποστολή δειγμάτων κορονοϊού για τεστ από δεκάδες Νοσοκομεία όλης της χώρας».
Πάρτε και ζουμάκι από το ψητό του κομματιού:
«Το υπουργείο Υγείας μέσω των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), επρόκειτο να συνάψει σύμβαση με το Ινστιτούτο Παστέρ αλλά και το εξειδικευμένο εργαστήριο του ΕΚΠΑ προκειμένου να μπορούν να διεξάγονται περισσότερα τεστ. Μέχρι στιγμής πάντως δεν φαίνεται να έχει προχωρήσει η διαδικασία».
Όπως καταλαβαίνετε ΤΑ ΠΙΤΑΝΟΥΜΙ ΟΥΛΟΙ, το γράφω και στον τίτλο, ποια τεστ και αυγά Τουρκίας και ποιο υπουργείο Υγείας, τρέχει ο Κικίλιας με την εγκυμοσύνη του Τζενακίου και ο Κοντοζαμάνης ο γίγαντας που τον αντικαθιστά έχει αναστατωθεί με τα απανωτά τζακπότ του Τζόκερ και δεν μπορεί να ξεκολλήσει απ’ το Προποτζίδικο. Για τεστ θα τρέχουμε τώρα ρε γίδια, βάλε τη μπατονέτα μόνος σου στη μύτη κι άμα βγάλει μύξα μια χαρά είσαι κι άει παράτα μας!
Σας είχα υποσχεθεί όμως και αφραγκίες εκτός από θάνατο. Και έρχονται κι αυτές, καθώς η Σκωτία αποφάσισε δεκατετραήμερη καραντίνα σε όλους τους ταξιδιώτες που αφίκνυνται από Ελλάδα, η Ουαλία έθεσε περιορισμούς σε όσους αριβάρουν από Ζάκυνθο κι ο Μπόρις Τζόνσον δέχεται πιέσεις από παντού για να βγάλει την Ελλάδα από τη λίστα με τις «ασφαλείς» χώρες…
Μη φοβάστε όμως, μη σκιάζεστε και μην αγχώνεστε. Βγήκε ο Χάρης Θεοχάρης στο BBC και δήλωσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλός και την ελέγχουμε την επιδημία κι έχουμε πάρει μέτρα και στα σύνορα έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και είμαστε η πέμπτη χώρα στην Ευρώπη σε αριθμό τεστ!
Ναι το είπε ο Θεοχάρης παιδιά, ματημπαναγία, την ίδια ακριβώς τη μέρα που έβγαλε η φίλη μου η Δήμητρα το ρεπορτάζ ότι τέλος τα τεστ, εμφανίσθηκε ο κυρ Χάρης για να δηλώσει ότι είμαστε η πέμπτη χώρα στη γηραιά ήπειρο στα τεσταρίσματα.
Και περιμένετε ύστερα εσείς να μας πιστέψουν οι Ευρωπαίοι και οι Βρετανοί και να μην αποσύρουν άρον άρον τους τουρίστες τους από τις ακρογιαλιές. Μωρέ ως και ο Ταγίπ ο πολεμοχαρής σουλτάνος θα δώσει εντολή να πάνε παραπέρα ο τούρκικος στόλος και το Oruc Reis, για να μην κολλήσουν κορωνοϊό τα παλικάρια του από τους απατεώνες τους Έλληνες!

 newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου