Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Επικίνδυνος, κατηγορούμενος και… νεκρός

Ακόμη κι απ’ τον τάφο ο Βασίλης Μάγγος στοιχειώνει τις αρχές ασφαλείας

του Χρήστου Ξανθάκη
Καθόμουνα τώρα εγώ και άκουγα τις εξαγγελίες απ’ αυτό που υποτίθεται ότι ήταν ΔΕΘ, αλλά δεν ήταν ΔΕΘ, κάτι σαν προφητεία του Παΐσιου σαν να λέμε, απ’ αυτές που πιστεύει ο κοσμάκης γιατί βγαίνουν όλες αληθινές. Και έσκασε εκεί το στόρι με την αύξηση της θητείας που θα αυξηθεί αλλά δεν θα αυξηθεί, πάλι ο σοφός γέρων στη μέση,..
καταλαβαινόμαστε υποθέτω, ο Ερντογάν φταίει, δεν γεννάνε οι Ελληνίδες φταίει, δεν έχουμε φαντάρια φταίει, πολλά φταίνε φίλαράκι πώς κάνεις έτσι; Υπάρχει λειψανδρία!
Κι επειδή το δικό μου το μυαλό παίρνει μόνο ανάποδες στροφές σκέφτηκα ότι η μαμά πατρίδα δεν έχει πολλά περιθώρια να χάνει τα παιδιά της έτσι στο άσχετο και χωρίς δικαιολογίες. Κάτι σαν την αποδημία του Βασίλη Μάγγου ένα πράγμα, που έφαγε ξύλο και των γονέων από τις δυνάμεις ασφαλείας (τα ΜΑΤ εν ολίγοις…) και τον συλλάβανε κιόλας και τον είχανε και χωρίς νερό (ήθελε και νερό ο αλητήριος!) και τον τραβολογούσανε στη μπουζού, για να τον αφήσουν ελεύθερο κάποια στιγμή, σήκω φύγε ρε αποδώ, πιάνεις χώρο. Και πήγε ο Βασίλης και πέθανε ύστερα από ένα μήνα, μείον ένας άρρεν για την Ελλάδα.
Μείον το καλό τους το παιδί για τους γονείς του…
Περάσανε μέρες από τότε, περάσανε μέρες και νύχτες και τώρα μαθαίνουμε τα εξής:
«Κατά του νεκρού Βασίλειου Μάγγου και την ίδια ημέρα του θανάτου του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Ν. 4139/2013 (περί εξαρτησιογόνων ουσιών). Ειδικότερα, με το από 31/07/20 έγγραφό της η Εισαγγελία Βόλου χαρακτηρίζει τον νεκρό ως κατηγορούμενο και το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο κατασχέθηκε από το σπίτι του και μετά τη διαπίστωση του θανάτου του, το χαρακτηρίζει ως πειστήριο σχετιζόμενο με τη δικογραφία».
Από την δικηγόρο Άννυς Παπαρρούσου, μέλος της Ομάδας Νομικής Βοήθειας, τα μαθαίνουμε αυτά, η οποία νομικός συμπληρώνει ότι με βάση τη δικονομία δεν υπάρχει πρόβλεψη για άσκηση ποινικής δίωξης κατά των νεκρών.
Και λοιπόν; Εκεί θα τα χαλάσουμε; Τι νεκρός τι ζωντανός ο κατηγορούμενος, άμα ήταν αχαΐρευτος, του αξίζει μια δίωξη για να μην τον κάνουν παράδειγμα οι άλλοι οι κερχελέδες, τα σιχάματα, τα τσογλάνια, τα παιδιά με τα μαλλιά και με τα μαύρα ρούχα που έλεγε και ο Σαββόπουλος πριν ανακαλύψει τις μικρές χαρές της αστικής ευδαιμονίας. Δίωξη και τέλος και πολύ του πάει που ασχολούμαστε μαζί του και μετά θάνατον.
Δεν φτάνει δηλαδή που ασχολήθηκαν με το σαρκίο του οι δυνάμεις ασφαλείας όσο ήταν ζωντανός και φουλ επικίνδυνος; Μην λησμονούμε παρακαλώ την άρρητη κατηγορία που βαραίνει ως ζωντανό τον Βασίλη Μάγγο. Αυτή διατυπώνεται στο αντίγραφο του από 14/06/20 Βιβλίου Αδικημάτων και Συμβάντων που αφορά στην καταγραφή της προσαγωγής του στο Αστυνομικό Τμήμα. Και λέει εκεί ότι τον μπουζουριάσανε για «υπόνοιες διάπραξης εγκλήματος», προσθέτοντας ότι αυτό έγινε «λαμβανομένου υπόψη και του γεγονότος ότι αυτός είναι γνωστός από τη συνεχή δράση του σε διάφορες συλλογικότητες, αλλά και από τη γενικότερη εγκληματική συμπεριφορά του. Κατόπιν αυτών επιχειρήθηκε δέσμευσή του με χειροπέδες χρησιμοποιώντας την απολύτως αναγκαία βία». 
Έτσι είναι παιδιά, «απολύτως αναγκαία βία» το λένε τώρα να σ’ έχουν ρίξει στο δρόμο πέντε ΜΑΤατζήδες και να σου κάνουν τη μούρη κρέας. Να το ακούει ο Όργουελ και να κλάνει το newspeak απ’ όλες τις τρύπες του σώματός του. Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχουν και τα βίντεο, αλλιώς θα μας βγάζανε όλους τρελούς ή υπόπτους οι δυνάμεις ασφαλείας. Ή μάλλον και τρελούς και υπόπτους. Δεν κατάλαβα κύριέ μου, γιατί το ένα να αποκλείει το άλλο; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου