Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Απατεώνες

Ας αρχίσουμε απ’ τα λεξικά. Στα συνώνυμα της λέξης “απατεώνας” αναφέρονται: μπαγαπόντης, κομπιναδόρος, κατεργάρης, αγύρτης, παλιάνθρωπος, κομπογιαννίτης, πρόστυχος, ελεεινός, πανούργος, δόλιος κ.α. 
του Μαθηματικού
Ως πολιτικό απατεώνα θα μπορούσαμε να περιγράψουμε αυτόν που: α) δεν παίρνει σαφείς πολιτικές θέσεις ώστε να ξεγλυστρά εύκολα όταν υφίσταται κριτική, β) καταφεύγει σε τεχνάσματα για ν’ αποφεύγει τον λόγον διδόναι, γ) χρησιμοποιεί ασαφή και εντυπωσιοθηρική γλώσσα, όπου ο πολιτικός λόγος και η επιχειρηματολογία παραγκωνίζεται από την έγνοια για τη δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, δ) βασίζει την πολιτική του διαδρομή σε μια σκηνοθετικού τύπου προώθηση του εαυτού του, προσποιούμενος ότι ανοίγει νέους δρόμους στην πολιτική σκέψη, ενώ στην πραγματικότητα υπερασπίζεται με ωραίες λέξεις, παλιές και χρεοκοπημένες πρακτικές, ε)  ακολουθεί καιροσκοπική πολιτική διαδρομή.   
Αν όλα τα παραπάνω ταιριάζουν στον Μητσοτάκη και στο επιτελείο του η ευθύνη βαραίνει τους .... ίδιους.      
 Στο παρόν σημείωμα σχολιάζουμε τους πολιτικούς απατεώνες που μας κυβερνούν και τις πολιτικές απατεωνιές τους. Έχουμε και λέμε:
Απάτη υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων είναι να λές ότι “τα λεφτά των νέων πάνε για τις συντάξεις των γερόντων” όταν προωθείς το κεφαλαιοποιητικό σύστημα ασφάλισης με βάση το πιο ακραίο νεοφιλελέ μοντέλο.
Απατεωνιά είναι δηλώνεις “υπερηφάνεια” διότι κάηκε “λίγο” ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών και αναρτάς ψεύτικες φωτογραφίες για να καλύψεις τις ευθύνες σου.
Απατεωνιά είναι να μιλάς για ενίσχυση του ΕΣΥ με 4500 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού μεσούσης της πανδημίας, όταν ξέρεις ότι το σύνολο των υπηρετούντων σήμερα είναι λιγότερο από την προ πανδημίας περίοδο και δεν φρόντισες ούτε το στοιχειώδες. Να έχεις επάρκεια σε τεστ διάγνωσης του κορονοϊού !!!!
Απατεωνιά είναι μιλάς για τήρηση αποστάσεων ως αναγκαίου μέτρου κατά της μετάδοσης του κορονοϊού και να ανεβάζεις την πληρότητα των πλοίων από 65% σε 85%.
Απατεωνιά είναι να στοιβάζεις 25 μαθητές σε μια αίθουσα, παίζοντας κορώνα-γράμματα την υγεία τους, και των οικογενειών τους, επειδή δουλικά ικανοποιείς πλείστες όσες απαιτήσεις των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων που χρηματοδότησαν το κόμμα σου.  
Απατεωνιά είναι να ταΐζεις γνωστούς, φίλους και κουμπάρους με απευθείας αναθέσεις προμηθειών και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με πρόσχημα την πανδημία.
Απατεωνιά είναι η ενίσχυση της διαπλοκής και τα δωράκια προς τους αδηφάγους καναλάρχες και τα κρατικοδίαιτα τρωκτικά της “ενημέρωσης” προκειμένου να λιβανίζουν την ανίκανη κυβέρνησή σου με στόχο τον αποπροσανατολισμό των πολιτών.
Απατεωνιά είναι να καταδικάζεις, χθές, την προηγούμενη κυβέρνηση για εθνική προδοσία στη συμφωνία των Πρεσπών και στην επέκταση των 12 μιλίων στο Ιόνιο πέλαγος και, σήμερα, να τα εφαρμόζεις ως υπερήφανη εθνική πολιτική.
Απατεωνιά είναι να ισχυρίζεσαι ότι το τουρκικό ωκεανογραφικό τη μια το παρασύρει ο άνεμος εντός των χωρικών μας υδάτων, την άλλη ότι δεν κάνει έρευνες λόγω θορύβου, και ταυτόχρονα να απολύεις τον στρατιωτικό σου σύμβουλο που είπε την αλήθεια.  
Απατεωνιά είναι να ψηφίζεις ως αντιπολίτευση την - έστω κουτσουρεμένη - 13η σύνταξη και ως κυβέρνηση να την καταργείς.
Απατεωνιά είναι η πατριδοκαπηλία, η εθνοκαπηλία και η θρησκοκαπηλία στις οποίες επιδίδεται μετ’ επιτάσεως όχι μόνο η ακροδεξιά συνιστώσα της κυβερνητικής σου παράταξης.
Εθισμένοι στην απάτη είναι πολλοί από τον δεξιό “κήπο” των “αρίστων” σου, οι οποίοι αναγράφουν fake τίτλους σπουδών στα καλά “δομημένα”, κατά Κυρανάκη, βιογραφικά τους.
Απατεωνιές πολλές και ποικίλες κατέγραψε και θα καταγράψει η πολιτική ιστορία στα κατάστιχα της Μαύρης Βίβλου της Δεξιάς.
Ωστόσο, δεν αρκεί η υπενθύμιση των “ανδραγαθημάτων” της καταστροφικής πολιτικής αυτών που χρεοκόπησαν τη χώρα. Επιτακτική είναι η ανάγκη να πάρουν πόδι ο Μητσοτάκης και η ανίκανη “οπερέτα των αρίστων” - αχρήστων μιαν ώρα αρχύτερα πριν οδηγηθούμε σε νέα κοινωνική, οικονομική και εθνική συμφορά. Η ομερτά της νεοφιλελέ κυβέρνησης του Μητσοτάκη και των αργυρώνητων, διαπλεκόμενων ΜΜΕ, υπό τη σκέπη και χορηγία της ολιγαρχίας του πλούτου, έχουν στόχο την παραπληροφόρηση, την καλλιέργεια της άποψης ότι δεν υπάρχει εναλλακτική, ότι όλοι ίδιοι είναι, ότι δεν υπάρχει κοινωνική προκοπή και δικαιώματα αλλά μόνο ο “καθένας για την πάρτη του”. Ως εκ τούτου, ΜΟΝΟ ένας τρόπος υπάρχει για τις δυνάμεις της προόδου και της κοινωνικής και πολιτικής αλλαγής: Ο ΔΡΟΜΟΣ, η επαφή με τους ανθρώπους του μόχθου εκεί που δουλεύουν και κατοικούν απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας. Σήμερα, με αίτημα να μας αδειάσει ΑΜΕΣΑ τη γωνιά ο Κυριάκος και η Νεοδεξιά της χρεοκοπίας και της οπισθοδρόμησης. 
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου