Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Τους πήρανε χαμπάρι...



 Μέσα στην καταστροφική διαχείριση της πανδημίας, τις απανωτές γκάφες, τις παλινωδίες και το καθολικό πιγκ πιγκ πογκ ευθυνών, την ημέρα που η κυβέρνηση ανακοίνωνε νέα έκτακτα μέτρα για την Αττική, στο προσκήνιο ήρθε η δημοσίευση της φωτογραφίας του Αν. Υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου να κοινωνεί σε εκκλησία του Ψυχικού, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

Η φωτογραφία του χρησιμοποιήθηκε από ακραίους εκκλησιαστικούς κύκλους για να κατηγορηθούν και πάλι οι επιστήμονες που επισημαίνουν αυτονόητα τους κινδύνους, αντί να κατηγορηθεί η κυβέρνηση που έχει αφήσει ανεξέλεγκτη την Εκκλησία και τους Ιεράρχες να αμφισβητούν την επιστήμη με ανορθολογικές δοξασίες και να διασπείρουν τον κοροναϊό με καταστροφικά αποτελέσματα και αρκετά θύματα.

Ακόμη και έτσι, ο Γιώργος Κουμουτσάκος προκάλεσε την αντίδραση του αρμόδιου υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά, που αδυνατώντας να τον καλύψει, βγήκε ανοιχτά να τον επικρίνει. Ο Χαρδαλιάς - που πήγαινε σε καταστήματα με ζωντανή μουσική «πρώτο τραπέζι» με εικονίτσες της Παναγίας - σημείωσε: «Όλοι χριστιανοί είμαστε, απλά κάποιοι έχουμε επιλέξει να μην κάνουμε επίδειξη της πίστης μας».

O δε Γιώργος Κουμουτσάκος μετά το σάλο που ξέσπασε δικαιολογήθηκε στο twitter: «Λυπάμαι που μια αυθόρμητη ειλικρινής επιθυμία & ανάγκη την ημέρα των γενεθλίων μου, που δημοσιοποιήθηκε ερήμην μου, δημιούργησε θέμα. Προφανώς δεν ενθαρρύνω οποιονδήποτε σε αυτήν τη στάση. Αντίθετα, προτρέπω όλους να τηρήσουν πλήρως τα κυβερνητικά μέτρα υπέρ της δημόσιας υγείας».

Με λίγα λόγια, ο Υπουργός της κυβέρνησης υποστήριξε ότι αν κάποιος εκθέτει την υγεία των άλλων σε κίνδυνο, αλλά δεν γίνεται αντιληπτός, είναι όλα καλά και το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τη φωτογραφία και τη δημοσιότητα, χαρακτηριστική περίπτωση απάντησης που τα κάνει χειρότερα.  Ακόμη και αν ήθελε να ικανοποιήσει την εσωτερική του ανάγκη,  ο Γ. Κουμουτσάκος μπορούσε να πάει σε ένα μοναστήρι και όχι σε εκκλησία του Ψυχικού ώστε να είναι μόνος και φυσικά μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο μόνο τον εαυτό του και όχι άλλους πολίτες.

Θα μπορούσε να κάνει μια καλή αρχή, υποβάλλοντας την παραίτησή του και να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη για όλους τους υπουργούς που έχουν παραβιάσει προκλητικά και επανειλημμένα, τα μέτρα προφύλαξης για τον κοροναϊό, είτε για ψηφοθηρία είτε από ανευθυνότητα. Τα αντικρουόμενα και επιλεκτικά μέτρα, τα εγκληματικά λάθη και η ανευθυνότητα - ανικανότητα της κυβέρνησης επιτείνουν την αναστάτωση και την αμφισβήτηση, ενώ οι αποφάσεις λαμβάνονται με πολιτικές σκοπιμότητας και όχι με επιστημονική τεκμηρίωση.

Αν δεν το έχουν καταλάβει, τα πράγματα είναι σοβαρά και πλέον τους έχουν πάρει χαμπάρι. 

TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου