Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Το ένα εμπόδιο βγήκε από τη μέση


Το ένα εμπόδιο βγήκε από τη μέση

του Τάσου Παππά
Τέσσερα χρόνια το παλεύουν χρησιμοποιώντας κάθε βρόμικο μέσο και τελικώς κατάφεραν να εκπαραθυρώσουν την Τουλουπάκη. Οχι με τον βάρβαρο τρόπο που πρότεινε το ΚΙΝ.ΑΛΛ. -η πρεμούρα του δεν είναι ανεξήγητη, ωστόσο ούτε τα προσχήματα δεν κράτησε- αλλά κομψά διά της συγχώνευσης των υπηρεσιών και της τοποθέτησης άλλου εισαγγελέα στην πρώτη θέση ευθύνης. Ο νέος επικεφαλής θα παραλάβει τον φάκελο (δεν ξέρω πόσες χιλιάδες σελίδες) από την καρατομημένη Τουλουπάκη, θα ενημερωθεί από την ίδια και τους συνεργάτες της, αλλά για να σχηματίσει γνώμη και να πάρει τις αποφάσεις του για όσα έχουν γίνει και γι’ αυτά που παραμένουν σε εκκρεμότητα, θα χρειαστεί μπόλικος χρόνος.
Η τακτική της ξεπέτας θα βόλευε τα δύο κατηγορούμενα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα την περίοδο που η εταιρεία έκανε πάρτι στον χώρο της Υγείας και μοίραζε μίζες, ενώ οι εκ των υστέρων… εμβρόντητοι από το μέγεθος της διαφθοράς αξιωματούχοι προσπαθούν σήμερα να μας πείσουν ότι δεν είχαν πάρει χαμπάρι πως συνέβαινε κάτι επιλήψιμο. Στο ερώτημα λοιπόν «βλάκες ή συνένοχοι;», απαντούν «βλάκες». Ετσι είναι αν έτσι νομίζουν.
Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή, η καχυποψία μεγάλη, οι εμπλεκόμενοι είναι ισχυροί παράγοντες της πολιτικής και της οικονομικής ζωής, οπότε ο νέος εισαγγελέας, εφόσον βεβαίως θελήσει να τιμήσει τον όρκο του, οφείλει να κινηθεί χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος για την αναζήτηση της αλήθειας. Η ακροδεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, που έχει πάρει το πάνω χέρι στη διαχείριση της ιστορίας με την ανοχή του μεγάρου Μαξίμου, και η στενή ηγετική ομάδα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. έχουν συγκεκριμένους στόχους:
● Το δικαστικό συμβούλιο που θα αποφασίσει για την τύχη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου να τον παραπέμψει στο Ειδικό Δικαστήριο, απορρίπτοντας χωρίς περιττές αμφιβολίες τις καταγγελίες περί ακυρότητας των διαδικασιών και αντισυνταγματικών μεθοδεύσεων. Οι βουλευτές της συμπολίτευσης (Ν.Δ.-ΚΙΝ.ΑΛΛ.) και στην προανακριτική επιτροπή και στην Ολομέλεια της Βουλής ήταν σαφείς: «Είμαστε πλειοψηφία και κάνουμε ό,τι γουστάρουμε». Να καταδικαστεί ο Παπαγγελόπουλος, έστω και με αναστολή, για να αποδειχτεί περίτρανα ότι επρόκειτο περί σκευωρίας την οποία οργάνωσε μια συμμορία με αρχηγό τον Τσίπρα. Θα ήθελαν να δουν κι αυτόν στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, αλλά απέτυχαν. Οι υποψίες όμως είναι εδώ, τον πολιορκούν και όποτε κρίνουν απαραίτητο θα τις διακινούν μέσω των φιλικών μέσων ενημέρωσης.
● Ο διάδοχος της κ. Τουλουπάκη να βάλει χωρίς καθυστέρηση στο αρχείο τους φακέλους που αφορούν τις περιπτώσεις των δύο κορυφαίων στελεχών της Δεξιάς (Γεωργιάδης, Αβραμόπουλος). Εννιά στις δέκα, δεν είναι κακό σκορ. Σ’ ό,τι αφορά τη δίωξη που έχει ασκηθεί κατά του κ. Λοβέρδου, το πράγμα είναι λίγο πιο δύσκολο, αλλά θα καταβληθούν προσπάθειες προκειμένου να γειωθεί το όλο θέμα. Αλλωστε αυτή που τον παρέπεμψε έχει φορτωθεί τον μισό Ποινικό Κώδικα. Τον άλλο μισό τον κουβαλάει ο Παπαγγελόπουλος.
● Για τις υποθέσεις σκανδάλων στην περιοχή της Υγείας που βρίσκονται στη φάση της διερεύνησης ή έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη, να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να ξεχαστούν σε κάποια συρτάρια και να παραγραφούν τα όποια αδικήματα έχουν διαπράξει πολιτικοί και πολιτευτές της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ., φίλοι και συγγενείς τους πρώτου, δεύτερου και τρίτου βαθμού.
● Στο σκάνδαλο της Novartis (δεν μπορούν να μην παραδεχτούν ότι υπάρχει μετά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της εταιρείας με το αμερικανικό Δημόσιο και το υπέρογκο πρόστιμο που καλείται να πληρώσει) έχουν συμμετοχή μόνον γιατροί, νοσηλευτές, άντε και μερικοί κατώτεροι υπάλληλοι του Δημοσίου. Μέχρι εκεί όμως. Οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους ούτε ποινική ευθύνη έχουν ούτε καν πολιτική. Είπαμε: Ηταν βλάκες. Και, ως γνωστόν, η βλακεία δεν είναι αδίκημα.

Ανάγωγα

Σχεδόν όλοι οι περιφερειάρχες, δεξιοί. Σχεδόν όλοι οι δήμαρχοι, δεξιοί. Συνεπώς δεν θα έχει κανένα πρόβλημα η κυβέρνηση της Δεξιάς να πείσει κάποιους απ’ αυτούς να μην αντιδράσουν αν αποφασίσει να φτιάξει δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στις περιοχές τους. Ελα όμως που τους είχε παραμυθιάσει την προεκλογική περίοδο και αυτοί με τη σειρά τους είχαν παραμυθιάσει τους ψηφοφόρους ότι το προσφυγικό-μεταναστευτικό θα λυθεί σε χρόνο-ρεκόρ με την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων. Τώρα οι δημαγωγοί της αριστείας κρύβονται.
EFSYN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου