Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

«Μη λες ονόματα, μη λες ονόματα»




Γράφει ο Τάσος Παππάς

Ολα τα κόμματα καταδίκασαν με σκληρές δηλώσεις το σεξιστικό σχόλιο παίκτη του «Big Brother» στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι». Οντως όλα; Ναι όλα, αλλά με μία διαφορά. Πολύ σημαντική. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ανέφεραν στις καταγγελίες τους τον τίτλο της εκπομπής και το μέσο που την παρουσιάζει, ενώ από τις..
παρεμβάσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα και της Νέας Δημοκρατίας απουσιάζουν και η εκπομπή και ο τηλεοπτικός σταθμός. Κάτι καταδικαστέο συνέβη κάπου, κάποτε.

Ετσι αν δεν είχες πάρει χαμπάρι τον χαμό που έγινε και διάβαζες μόνο τα σχόλια του κ. Πέτσα και του κόμματός του, δεν θα γνώριζες ποιος είναι ο δράστης, σε ποια εκπομπή διέπραξε το ανοσιούργημα και σε ποιο δίκτυο ενημέρωσης έπαιξε η συγκεκριμένη εκπομπή. Για τους λάτρεις του καλού εμπορικού σινεμά η στάση της Ν.Δ. παραπέμπει στη σκηνή της ταινίας του Αλ. Σακελλάριου «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες», στην οποία ο μεταμφιεσμένος και κρυπτόμενος Κώστας Χατζηχρήστος λέει στον Λαυρέντη Διανέλλο που τον αποκαλεί με το όνομα του: «Ασ’ τα τα ονόματα, μη λες ονόματα, μη λες ονόματα».
Μάλιστα στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει και η φράση: «Ας μη θολώνουμε το πανίσχυρο μήνυμα με μικρόψυχες προσπάθειες πολιτικής εκμετάλλευσης». Δηλαδή τι ακριβώς θέλει να πει ο ποιητής; Προφανώς μη χτυπάτε τον σταθμό. Είναι άδικο και μικρόψυχο. Αφήστε τον στο απυρόβλητο κι ας είναι υπότροπος. Γιατί; Μα επειδή δεν ευθύνεται η ηγεσία του, αυτή είχε πάρει, όπως μας διαβεβαίωνε πριν από την έναρξη του παιχνιδιού (ξεφτιλίστηκε η λέξη), όλα τα μέτρα για να μην υπάρξουν παρατράγουδα, αλλά το κακό οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος υπαλλήλου, όπως επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο σταθμός.
Δεν θα μπορούσαν η κυβέρνηση και η Ν.Δ. να μην αντιδράσουν. Θα τους έπαιρναν με τις πέτρες. Η αφωνία θα ισοδυναμούσε με συγκάλυψη. Ωστόσο, επειδή ούτε στην κυβέρνηση ούτε στο κόμμα υπάρχουν αχάριστοι, έκριναν πως δεν είναι φρόνιμο να το παρατραβήξουν. Δεν θα βάλουν τα χεράκια τους να βγάλουν τα ματάκια τους. Δεν είναι αγνώμονες. Το νταραβέρι πάνω απ’ όλα. Το κατέχουν το άθλημα. Εχουν μεγάλη παράδοση. Το ένα χέρι νίβει το άλλο. Στις περιπτώσεις που το ένα μέρος της διαπλοκής αντιμετωπίζει προβλήματα, το άλλο επιβάλλεται να το βοηθήσει γιατί διαφορετικά η συνεργασία θα κλονιστεί.
Αλλωστε έρχονται δύσκολες μέρες και δεν την παίρνει την κυβέρνηση να θέτει εν αμφιβόλω τις σχέσεις της με τους μιντιάρχες. Τώρα μετράει φίλους και τους βρίσκει πολλούς. Αύριο ποιος ξέρει; Αν το πράγμα στραβώσει, όσες λίστες Πέτσα κι αν συντάξει, όσα χρήματα κι αν μοιράσει, δεν θα σώζεται η κατάσταση. Δεν πρέπει λοιπόν να καταγγελθεί ένα μέσο ενημέρωσης που υποστηρίζει με φανατισμό ζηλωτή την κυβέρνηση και την παράταξη, που δίνει σε όλους τους υπουργούς καθημερινώς φιλόξενο βήμα για να εκθέσουν τις απόψεις τους χωρίς αντίλογο, που κάνει το μαύρο άσπρο όταν πρόκειται για την κυβέρνηση και την τρίχα τριχιά όταν πρόκειται για την αξιωματική αντιπολίτευση.
Και βεβαίως από την παράσταση δεν θα μπορούσε να λείπει ο τακτικός θαμώνας των εκπομπών του «Σκάι» (ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών). Ο υπουργός Ανάπτυξης (οι Επενδύσεις δεν ανήκουν πια σ’ αυτόν μετά τον ανασχηματισμό που έκανε ο πρωθυπουργός) συνέδεσε το περιστατικό στον «Σκάι» με την υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης από τον τέως πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα για να καυτηριάσει την επιθετικότητα του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού, λέγοντας (σε ελεύθερη απόδοση) «τότε μούγκα, τώρα στα κεραμίδια;» Αχ αυτοί οι μαδουριστές, φταίνε για όλα!
EFSYN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου