Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Γυμνοί οι «υπέρκομψοι»



Ο «Μωϋσής» θα μας σώσει και άσε την ΕΛΣΤΑΤ να λέει... 

της Κατερίνας Μπρέγιαννη

«Το έλλειμμα μπορεί να ξεπεράσει τα 20 δισ. φέτος» παραδέχτηκε ο Μ. Παπαδημητρίου στο Mega. Πρόσθεσε, βέβαια, ότι δεν θα είναι τόσο χάλια τα πράγματα, γιατί έχουν εμπιστοσύνη στον Μητσοτάκη «οι αγορές».

Ο «Μωϋσής» θα μας σώσει και άσε την ΕΛ.ΣΤΑΤ. να λέει για κατάρρευση του τζίρου των επιχειρήσεων κατά 55,9% για όσες επλήγησαν από την πανδημία. Καταρρέουν τα πάντα και ο Μητσοτάκης, σύγχρονος Νέρωνας, χαμογελά βγάζοντας φωτογραφίες, την ώρα της καταστροφής.

Φωτογραφίες που όταν δεν βολεύουν, φροντίζει να τις «καίει». Όπως αυτές με τον Ζόραν Ζάεφ που απέκρυψε από την πρωθυπουργική σελίδα. Οι πολίτες, από την άλλη, αποκαθηλώνουν την «ατομική ευθύνη» στη δημοσκόπηση της Prorata και στρέφουν το δάκτυλο από τους εαυτούς τους, που το ήθελε η κυβέρνηση, στην κυβερνητική πολιτική.

«Στις επόμενες εκλογές να βγείτε και να πείτε ότι θα σκίσετε τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως σκίσατε τα Μνημόνια» έλεγε η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου στον Γ. Μπαλάφα (Open). Ήταν η ίδια που υποσχόταν ότι «η μάχη για τη Μακεδονία μας θα συνεχιστεί» και για τη Ν.Δ. τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Η υπέρκομψη κυβέρνηση από τις μάσκες φαίνεται... και το «μπαλάκι» των ευθυνών πηγαινοέρχεται, σε σημείο ζαλάδας, από την ΚΕΔΕ στο υπουργείο Εσωτερικών και πάλι πίσω, από το Εσωτερικών στο Παιδείας και πάλι πίσω, από τον Πέτσα στους «ειδικούς».

Ερώτηση δημοσιογράφου ΣΚΑΪ στη Ν. Κεραμέως: Γνωρίζετε σε πόσα και ποια σχολεία δεν έχουν πάει μάσκες; Απάντηση: Όχι.

Δεν θα καλωσορίσω ποτέ πρωθυπουργό από τη Βόρεια Μακεδονία, έλεγε από το βήμα της Βουλής ο Κ. Μητσοτάκης και υποσχόταν βέτο στη Συμφωνία των Πρεσπών. Εύκολα πετούσε τη λάσπη της εθνικής μειοδοσίας στους αντιπάλους του για να καρπωθεί τις πιο μαύρες ψήφους, αλλά αυτός δεν δίχασε ποτέ.

«Τα τεστ τα προμηθευόμαστε από τον ιδιωτικό τομέα. Υποχρεώνουμε τους ασθενείς να τα κάνουν έξω και να πληρώνουν από την τσέπη τους» κατήγγειλε ο διευθυντής χειρουργικού του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου» Π. Δασκαλάκης στο Mega. Αναρωτιέστε ακόμα γιατί μπλόκαρε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, στο οποίο κόστιζαν ελάχιστα...

Τον ρωτάνε τον Κικίλια για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και απαντά για τη γρίπη. Είπε να αφήσει την ελπίδα ήσυχη στην άκρη ενόψει των προβλέψεων για χιλιάδες κρούσματα τους επόμενους μήνες. Αν τον ρωτήσουν για τις ΜΕΘ, τι θα απαντήσει; Ότι «είναι ωραία στον Παράδεισο;».

 Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου