Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Απατεώνες με περικεφαλαία



 εν θα καλωσορίσω ποτέ Μακεδόνα πρωθυπουργό». «Εθνική ήττα οι Πρέσπες». «Θα ασκήσω βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ". «Η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί για να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή».

Είναι μερικές μόνο από τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συμφωνία των Πρεσπών, όταν το κόμμα του υποδαύλιζε τις ακραίες εκδηλώσεις και τους κάθε λογής «μακεδονομάχους» με τις περικεφαλαίες. Όταν συμπαρατασσόταν στις πλατείες με τη Χρυσή Αυγή και μεταχειριζόταν την εθνικιστική δημαγωγία του Μακεδονικού για να επανέλθει στην εξουσία.

Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να γίνει κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης Πρωθυπουργός. Οι κάθε λογής αναλυτές που κατέκριναν τη συμφωνία και κατηγορούσαν τους «ανθέλληνες» και τους «προδότες», ανταμείφθηκαν με δημόσιες θέσεις ή βουλευτικά αξιώματα, οι πολιτικοί που έβγαζαν selfie στο Σύνταγμα με τις περικεφαλαίες, πήραν υπουργικούς θώκους και ο Αντώνης Σαμαράς κρύφτηκε σαν τη «βρεγμένη γάτα».

Φυσικά η ΝΔ έκανε στροφή 180 μοιρών και αναγνωρίζει τη Συμφωνία αλλά ούτε κανείς θα αναγνωρίσει ποτέ την επιτυχία της Συμφωνίας των Πρεσπών, ούτε καμία συγνώμη θα ακουστεί, όπως δεν ακούστηκε για όσα συνέβησαν τη «σκοτεινή» περίοδο που ο Μητσοτάκης ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για την αμοραλιστική αντίληψη που διέπει τη Δεξιά, η εξουσία είναι το αγαθό για το οποίο μπορούν να διχάσουν και να διαλύσουν μια χώρα.

Τη μέρα που ο Ζόραν Ζάεφ, έφτασε στην Αθήνα, τα κανάλια «ξέχασαν» να αναφερθούν στο θέμα, κάποια ΜΜΕ έπαθαν «αφωνία» ενώ τα ελάχιστα φιλοκυβερνητικά που αναφέρθηκαν, «πέρασαν» την είδηση στα ψιλά και με αναφορές στα Σκόπια και όχι το όνομα της χώρας της Βόρειας Μακεδονίας. Μέχρι και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαφάνισε το θέμα, καθώς δεν υπήρξε καμία αναφορά για τη συνάντηση στην επίσημη σελίδα της προεδρίας της κυβέρνησης.

Ο Ζάεφ με τις δηλώσεις του, επιβεβαίωσε την κυβίστηση της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη, ο οποίος στηρίζει την ευρωπαϊκή και νατοϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας, ως τη μόνη εθνικά επωφελή στάση, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά πόσο σημαντική ήταν η Συμφωνία, που πολεμούσε υποκριτικά. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη την ευκαιρία να δείξει τη στάση του απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία. Έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και είμαι πολύ ευχαριστημένος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας

Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία όταν θα περάσουν τα δύο νέα αναγκαία μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία από τη Βουλή έχει μια δόση πικρής δικαίωσης αλλά και αναγκαίας ταπείνωσης που επιφυλάσσει για τους επαγγελματίες πατριδοκάπηλους. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπάρχει άλλη μια δήλωση που έχει κάνει την εποχή της «χλαμύδας» και θα του υπενθυμίζουν μόλις αρχίσει ο  διάλογος της «πιτζάμας» με την Τουρκία: «Εγκαταλείπεται  μια εθνική γραμμή δεκαετιών. Ο κ. Τσίπρας είπε ναι εκεί που όλοι οι προκάτοχοι του είπαν όχι».

Η ιστορία θα κρίνει...

TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου