Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Η δουλειά κάνει τους άντρες (μετά ή άνευ βιογραφικού)

Και γιατί δεν σερφάρεις στο ίντερνετ για να βρεις απασχόληση;

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Αντιγράφω από το βιβλίο «Τα άγρια και τα ήμερα του βουνού και του λόγγου», που πολλές φορές με βοηθάει να τοποθετώ τα πράγματα στη σωστή τους βάση:
"Μια Αλεπού κάθονταν μια φορά και ραχάτευε σ’ ένα βουνό.
- Τι κάνομε εδώ, μάνα; την ρωτούσαν τα παιδιά της..

- Ζεσταινόμαστε, παιδιά μου, τους είπε.
- Μα που είναι η φωτιά;
- Στ’ από πέρα βουνό… δεν την βλέπετε;
Τότε ένα από τα παιδιά της πήδηξε και φώναξε:
 - Νερό μάνα, νερό μάνα, νερό μάνα, νερό και μ’ έκαψε μια σπίθα απ’ τη φωτιά!!!
- Α… Μπράβο παιδί μου, εσύ ξεσκόλισες… Άιντε τώρα στη δουλειά σου".

Κάπως έτσι και με τις συμβουλές Κυρανάκη για την αγορά εργασίας και τους νέους, που τις έδωσε φουλ ξεσκολισμένος από το πέρα βουνό. Με δικά του λόγια:
«Είναι σημαντικό να ενημερώνεται ο κόσμος για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, διότι πολλές φορές ακούμε για ανέργους οι οποίοι ψάχνουν για δουλειά και λένε ότι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, αλλά δεν ψάχνουν στο ίντερνετ, να δούνε τι υπάρχει αυτή τη στιγμή από προγράμματα.
Πάρα πολλές φορές υπάρχουν νέα παιδιά, τα οποία πάνε από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο για να ψάξουν για δουλειά αλλά δεν κάθονται να κάνουν μια σωστή δόμηση βιογραφικού για να μπορέσουν να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας».
Αυτά μαθαίνει κανείς για το πώς θα κολλήσει ένσημα, από έναν άνθρωπο που δεν έχει κολλήσει ούτε ένα ένσημο στη ζωή του. Όχι σε «τίμια» δουλειά, που λένε και οι Αμερικάνοι, αλλά σε οποιαδήποτε δουλειά, σε οποιαδήποτε απασχόληση, σε οποιοδήποτε νταλαβέρι, ούτε καν μπακαλόγατος σαν τον αλησμόνητο το Ζήκο. Εκτός κι αν στη Βουλή, όπου και εκπροσωπεί μια ικανή μερίδα Ελλήνων και Ελληνίδων, τους κολλάνε ένσημα κάργα και βγει το παιδί με συμπληρωμένο βιβλιάριο στα σαράντα του. Να συνταξιοδοτηθεί κιόλας, για να μην άγχεται και να μην έχει αγωνίες και για το μέλλον το δικό του εκτός από το μέλλον του τόπου.
Ως τότε μπορεί να μοιράζει συμβουλές δεξιά αριστερά, πράγμα που στη χώρα μας εκτιμάται ιδιαιτέρως και ανταμείβεται με έδρες στο κοινοβούλιο. Κανείς δεν έχασε υποτιμώντας τη νοημοσύνη του κόσμου και κανείς δεν καταστράφηκε δηλώνοντας ειδικός σε ένα πράγμα το οποίο δεν έχει προσεγγίσει ούτε από χιλιόμετρα. Άλλωστε δεν ζήτησε από τους νέους να πηδήξουν στη φωτιά, ένα δομημένο βιογραφικό τους ζήτησε να συντάξουν και να σερφάρουν στο ίντερνετ με τρόπο δημιουργικό. Όχι όλο Ισταγρα και βυζιά σε πρώτο πλάνο ρε φίλε, βάλε και λίγο το μυαλό σου να δουλέψει!
Την ίδια ώρα η ανεργία κοντεύει να ξαναπιάσει το τριάντα τοις εκατό όσο κι αν αγωνίζεται ο Βρούτσης να τη μασκάρει. Και σε κάποιους κλάδους έχει ήδη ξεπεράσει την πενηντάρα και τραβάει την ανηφόρα για ακόμη ψηλότερα. Αρκεί εκεί πέρα ένα βιογραφικό, δομημένο ή αδόμητο, για να πιάσει κανείς δουλειά ή μήπως πρέπει να περάσει από το πολιτικό γραφείο που έχει υπόψη του ο Κυρανάκης μπας και δει στον ήλιο μοίρα; Το τίθω το ερώτημα που έλεγε και η δημοφιλής αοιδός, μιας και ετοιμάζει επανάσταση οσονούπω ο Θεοδωρικάκος και το φάντασμα του Σάκη Πεπονή έχει ήδη αρχίσει να τρίζει τις αλυσίδες του…
 
 newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου