Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Με όπλο την fake πολιτική και την ακροδεξιά ρητορεία



του Μάκη Κοψίδη
Αν παρακολουθήσουμε προσεκτικά την πολιτική και την επικοινωνιακή της επένδυση που εκπέμπει καθημερινά το επιτελείο Μητσοτάκη, πολιτική που αντιγράφεται πιστά και από την ηγεσία Γεννηματά, θα δει ότι αυτή στηρίζεται σε δύο άξονες.
Ο πρώτος αφορά την υιοθέτηση της ακροδεξιάς ατζέντας με αποκορύφωμα την συμφωνία των Πρεσπών και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Σκόπια. Με στόχο την συνοχή της ηγεσίας της ΝΔ ο Κυρ. Μητσοτάκης εγκαταλείποντας την ανάγκη συμβιβαστικής λύσης με την γείτονα που είχε στο παρελθόν η ΝΔ, προσεγγίζει τις θέσεις ακροδεξιών στελεχών τύπου Βορίδη και Γεωγιάδη. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης πρόκειται για τακτική που παράγει μεταξύ άλλων μία πρωτοφανή αφωνία σε συμπεριφορές ακραίες, διχαστικές και άκρως επικίνδυνες. Βεβαίως η ακροδεξιά προσέγγιση που κάνει διαρκώς η ηγεσία της ΝΔ είναι και ψηφοθηρική αφού αποσκοπεί στην άγρα ψήφων από ακροδεξιά μορφώματα .
Ο δεύτερος άξονας αφορά την καθημερινή πλέον παραγωγή fake news με την συνδρομή δημοσιογράφων, εντύπων και μέσων ενημέρωσης που ελέγχονται κυρίως από τα συγκροτήματα Μαρινάκη και Αλαφούζου. Επί της ουσίας πρόκειται για μία fake πολιτική που δεν μένει μόνο στην στοχοποίηση και την δολοφονία χαρακτήρων αλλά είναι το μέσον για αλλαγή της πολιτικής ατζέντας. Στην θέση της πολιτικής αντιπαράθεσης για τα προγράμματα που προτείνονται από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, επιδιώκεται να μπει η αντιπαράθεση για μία βιομηχανία από ψέματα που καταστρώνει η Πειραιώς. Για παράδειγμα στην θέση των καραμπινάτων σκανδάλων όπως αυτό της NOVARTIS επιδιώκεται να μπει ως συμψηφισμός η δήθεν μη δημοσίευση των πόθεν έσχες των πολιτικών ενώ αυτά είναι ήδη αναρτημένα στην «Διαύγεια». Επίσης η υστερία που ακολούθησε για την δήθεν προγραμματισμένη μετονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονίας» .
Η ηγεσία Μητσοτάκη με δεδομένη την υπεροπλία της στα μέσα ενημέρωσης , ηλεκτρονικά και έντυπα, θεωρεί ότι τόσο η βιομηχανία ψεύδους που παράγει όσο και η ακροδεξιά προσέγγισή της θα της δώσουν προβάδισμα στις επικείμενες εκλογές Κάνει όμως μεγάλο λάθος. Αυτή η πολιτική δεν θα της φέρει κέρδος αλλά μεγάλη ζημιά.
Η ακροδεξιά προσέγγισή της και το συνεχές χάιδεμα πατριδοκάπηλων δεν θα της αποφέρει ψήφους αλλά σημαντική διαρροή ψήφων από τους διάφορους ακροδεξιούς ή και φασιστικούς σχηματισμούς που εκφράζουν πολύ αυθεντικότερα από αυτήν την πατριδοκαπηλία και τον εθνικισμό. Εκλογική απώλεια θα έχει επίσης από το κεντρώο χώρο αφού η ακροδεξιά μετατόπισης της την απομακρύνει από τον χώρο αυτόν.
Το μόνο που θα καταφέρει ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι η πλήρης άλωση της ηγεσίας από τους ακροδεξιούς και η νέα υποχώρηση της κεντροδεξιάς τάσης εντός της ΝΔ. Άλλη μία επιβεβαίωση της ακροδεξιάς μετάλλαξης ενός ιστορικού κόμματος.
 kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου