Τρίτη 16 Απριλίου 2019

«Αντάλλαξαν την άνοιξη με τις συντάξεις»



Παπαλάμπραινα
Φτάσαμε -αισίως δεν το λες- στα μέσα του Απρίλη και άνοιξη δεν λέει να μυρίσει. Αντ' αυτού ζούμε με την ομπρέλα στο χέρι και ουδείς αναρωτιέται γιατί συμβαίνουν όλα αυτά. Η κατά τα άλλα λαλίστατη αντιπολίτευση και τα φιλικά της μέσα σιωπούν. Πουθενά ένα από τα γνωστά εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ για τις ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού για τα ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα.
Είναι απορίας άξιο που το ικανό και πολιτικά εύστοχο επικοινωνιακό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας με τη βοήθεια των καρδιακών της φίλων δημοσιογράφων δεν υποστήριξαν ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξε την άνοιξη, τις λιακάδες και τη ζεστούλα, με τις συντάξεις.
Να βγει, ας πούμε, το «Πρώτο Θέμα» με ένα σχετικό πρωτοσέλιδο, να δημοσιεύσει ένα... διασταυρωμένο ρεπορτάζ ο κ. Μαρινάκης σε μια από τις... αδέκαστες εφημερίδες του. Να γεμίσουν τα περίπτερα αποκαλύψεις που να κάνουν και τα μανταλάκια να τρέμουν. Να βγει ένας μετεωρολόγος στον ΣΚΑΪ να μιλήσει επιστημονικά για το φαινόμενο και να εξηγήσει -επίσης... επιστημονικά- τις εύλογες πολιτικές του διαστάσεις και τις ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα, παρουσιάζοντας και σχετικούς πίνακες.
Μάταια αναζητούν οι πολίτες τα καταγγελτικά «τιτιβίσματα» του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Καμία αντίδραση και από τον Άδ. Γεωργιάδη. Σιωπή ακόμα και από τους Άρη Πορτοσάλτε και Γιάννη Λοβέρδο (!).
Ακόμα να κάνει δήλωση η Φώφη Γεννηματά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις άθλιες καιρικές συνθήκες που επέβαλε επιδιώκει να πλήξει το Κίνημα Αλλαγής.
Πού είναι ο Γιώργος Αυτιάς να πάρει μια δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι πρέπει να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη ο πρωθυπουργός ως κύριος υπεύθυνος για τις χαλαζοπτώσεις;
 
Ίσως αυτή η σιωπή να σπάσει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει επιτέλους, με την πρώτη ευκαιρία, να μιλήσει ανοιχτά, όπως μόνο αυτός ξέρει να κάνει. Να πει καθαρά ότι η κυβέρνηση προσέβαλε και περιφρόνησε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που αγαπούν την καλοκαιρία και έκανε αυτό που «βόλευε» τους Ευρωπαίους εταίρους που έχουν συνηθίσει στον παλιόκαιρο, έδωσε την άνοιξη παίρνοντας ανταλλάγματα για τη συγκεκριμένη επιλογή.
Να βγει με παρρησία και να υποσχεθεί ότι θα αγωνιστεί και αυτός προσωπικά και η παράταξή του για να απαλύνουν τις αρνητικές συνέπειες αυτής της συμφωνίας, ότι θα παλέψει να υποστηριχθεί το brand της ελληνικής λιακάδας.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αντάλλαξε τις συντάξεις με την άνοιξη. Επιτρέψτε μου να κάνω τις εκτιμήσεις μου. Στην πολιτική και τη μετεωροογία υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται». Αυτό περιμένουν να ακούσουν οι πολίτες από τα χείλη του ανθρώπου που επιθυμεί να πάρει στα χέρια του το τιμόνι της εξουσίας και το χειρόφρενο της κοινωνίας. 
Ελπίζουμε ότι σύντομα θα γίνει κι αυτό. Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάς έχει συνηθίσει σε τέτοιες... γενναίες δηλώσεις. 
ΥΓ.: Καλό θα ήταν ο Κυρ. Μητσοτάκης να εξαγγείλει ότι θα ιδρύσει και Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στη χώρα. Και τέτοιες εξαγγελίες συνηθίζει...
left

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου