Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Αν κάποτε στα βρόχια του πιαστείς



Ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν διακινεί πλέον Fake News... πρωταγωνιστεί ο ίδιος
του Κωνσταντίνου Ταχτσίδη
Κι όμως, κανείς δε σοκαρίστηκε από τη στυγνή, μικροπολιτική εκμετάλλευση των καλλιτεχνών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κανενός συμβουλάτορα το αυτί δεν ίδρωσε όταν ο σπουδαίος Σταύρος Ξαρχάκος (ο οποίος έχει υπάρξει βουλευτής και ευρωβουλευτής της ΝΔ), κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ πως χρησιμοποίησε τους μουσικούς με τους οποίους συναντήθηκε, «για σποτ και για να εξυπηρετηθεί ο προεκλογικός του αγώνας».
Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Σταύρος Ξαρχάκος συνέχισε την ανάρτησή του γράφοντας: «Εγώ ο ίδιος έχω συναντηθεί κατά καιρούς με τους κ. Παπανδρέου, Σαμαρά χωρίς κανένα αποτέλεσμα και μάλιστα αυτή η αδιαφορία, μου γέννησε έως και υποψίες. Αντιθέτως ήταν ακαριαία η αντίδραση του κ. Τσίπρα και οφείλω να πω ότι ήταν και η πρώτη φορά που αισθάνθηκα ότι ένας Πρωθυπουργός, ενδιαφέρθηκε πραγματικά για το θέμα αυτό (χωρίς να βγεί στα κανάλια να το διαφημίσει)».
Δεν ήταν βέβαια το πρώτο κρούσμα εμπλοκής του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ψευδείς και κατασκευασμένες ειδήσεις. Πριν από λίγες μέρες το γραφείο Τύπου του προέδρου της ΝΔ, είχε επινοήσει κολακευτικά για τον ίδιο λόγια που δήθεν του είπε ένας μικροπωλητής του περιοδικού ΣΧΕΔΙΑ. Βέβαια ο ίδιος ο πωλητής του περιοδικού των αστέγων, δήλωσε λίγο αργότερα πως «όσα έγραψαν από τη ΝΔ για το διάλογο με τον Μητσοτάκη είναι προεκλογικά fake news».
Στη ΝΔ δεν τους ενδιαφέρει πλέον ούτε καν η διάψευση μιας είδησης που κατασκευάζουν ή διαστρεβλώνουν. Ξέρουν πως η δουλειά έχει γίνει. Η αποκατάσταση της αλήθειας δεν φτάνει ώστε να καλύψει την κρίσιμη μάζα που έχει ήδη "μολυνθεί" απ' το ψέμα.
Η στρατηγική της ΝΔ να συναγωνιστεί με τη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση στο κοινό γήπεδο του εθνικισμού, της ξενοφοβίας και των fake news, όχι μόνο δε θα βγει σε καλό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις στρατιές των συμβούλων του, αλλά έχει ήδη δημιουργήσει μια ζοφερή εικονική πραγματικότητα δημοσίου διαλόγου, στην οποία σε λίγο κανείς δε θα μπορεί να διακρίνει την αλήθεια από το ψέμα.
Όπως έλεγε η φιλόσοφος και πολιτική επιστήμονας, Χάνα Άρεντ, από το 1967: «η ελευθερία της γνώμης, την οποία υπερασπιζόμαστε όλοι, γελοιοποιείται όταν δεν υπάρχει μια εγγύηση της πραγματικότητας για την οποία μιλάμε». 
Αυτός ακριβώς είναι ο στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Να μην υπάρχει εγγύηση της πραγματικότητας. "Κοπιάρουν" την τακτική που έφερε στην εξουσία τους παρανοϊκούς Τραμπ, Όρμπαν, Σαλβίνι και Μπολσονάρου, χωρίς καν να λαμβάνουν υπόψην τους πως η ΝΔ σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες, δεν μπορεί να το παίξει αντι-συστημική δύναμη. Είναι το ίδιο κόμμα και οι ίδιες οικογένειες που καταδίκασαν σε χρεοκοπία τη χώρα και που μαζί με τα ΜΜΕ που ακόμα τους στηρίζουν εκπροσωπούν το βαθύ σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής που φτωχοποίησε (και κατηγόρησε) ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.
Τα πρόσφατα εξευτελιστικά, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, περιστατικά, με τον πωλητή της ΣΧΕΔΙΑΣ και της συνάντησης με τους μουσικούς, όπου μετέτρεψε μια εθιμοτυπική συνάντηση σε προεκλογικό σποτ δήθεν στήριξης των καλλιτεχνών στο πρόσωπό του, δημιουργούν μια πολιτικά γκροτέσκα εικόνα. Από τον ορυμαγδό ψευδών ειδήσεων που διακινούν στελέχη της ΝΔ και παρακμιακά ΜΜΕ, περάσαμε στα fake news που βασικός πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αν αυτή η εικόνα του προέδρου της ΝΔ δεν ήταν εξοργιστική, θα ήταν βαθιά και ανθρώπινα λυπηρή. Αυτή δεν είναι η εικόνα ενός αρχηγού κόμματος που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά ενός απελπισμένου, σχεδόν μανιακού πολιτικού, που τον έχουν πείσει πως έχει αποδοχή πέραν από υπόδικους επιχειρηματίες και της παρασιτικής ελίτ που ελέγχει την πλειοψηφία των συστημικών ΜΜΕ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η ζωντανή απεικόνιση των στίχων ενός παραγνωρισμένου τραγουδιού της δεκαετίας του 70, σε στίχους Ιάκωβου Καμπανέλλη και μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου:
«Η τύχη μας μεγάλη κι ας είναι κάλπικη, Αρίσταρχε, Χαράλαμπε, Μανώλη, Δημήτρη, Παναγιώτη...Τη βολέψαμε Για Μεγαλέξανδροι περνάμε όλοι» (οι Μεγαλέξανδροι, 1970)
κουτι πανδωρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου