Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Σκευωρίες παντός καιρού!


Σκευωρίες παντός καιρού!

του Τάσου Παππά
Ο τόπος αυτός έχει μερικές παγκόσμιες πρωτιές: ανάδελφο έθνος, περιούσιος λαός, στόχος παγκόσμιων συνωμοσιών για τον εξανδραποδισμό του. Κάποιες φορές, όμως, βάζουμε οι ίδιοι τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας. Πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα στον πλανήτη όπου δεν υπάρχουν σκάνδαλα με εμπλοκή μελών του πολιτικού προσωπικού, παρά μόνον καλά οργανωμένες σκευωρίες. Θα χαθείτε στο μέτρημα αν επιχειρήσετε να τις καταγράψετε.

Οι ρόλοι αλλάζουν. Παλαιότερα, θύμα ήταν το ΠΑΣΟΚ και θύτης η Δεξιά· αργότερα, θύμα έγινε η Δεξιά και θύτης το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα και τα δύο κόμματα ισχυρίζονται ότι είναι τα θύματα μιας σκευωρίας που έστησε ο τρίτος παίκτης ο οποίος παρεισέφρησε στο σύστημα εξουσίας από τον Γενάρη του 2015.

Οταν ξέσπασε το σκάνδαλο Κοσκωτά η πρώτη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ ήταν να καταγγείλει τη Δεξιά, τους ανθρώπους της στον χώρο της Δικαιοσύνης και τα μέσα ενημέρωσης για σκευωρία. Ακόμη το πιστεύουν μερικοί στη Χαριλάου Τρικούπη. Δεν έχει καμιά σημασία ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο, δεν έχει καμιά σημασία το γεγονός ότι και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν υπέρ της παραπομπής, στο Ειδικό Δικαστήριο, του Μένιου Κουτσόγιωργα και του Γιώργου Πέτσου, δύο κορυφαίων στελεχών της παράταξης που ήταν πολύ κοντά στον ιδρυτή του Κινήματος.

Σκευωρία ήταν το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Τι κι αν είχαμε μια βίαιη και μαζική αναδιανομή πλούτου υπέρ των επιτηδείων. Σκευωρία ήταν το Βατοπέδι. Σκευωρία ήταν η υπόθεση των δομημένων ομολόγων. Σαν θύμα σκευωρίας εμφανίστηκε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος πέρασε κάποια χρόνια στη φυλακή.

Για σκευωρία έκανε λόγο και συνεχίζει να το διαλαλεί ο Ακης Τσοχατζόπουλος αν και έχει καταδικαστεί. Σκευωρία είχαμε και στην περίπτωση του σκανδάλου της Siemens, ασχέτως αν έχουν καταδικαστεί πρώην υπουργοί, ασχέτως αν ο Θόδωρος Τσουκάτος έχει παραδεχτεί ότι πήρε ένα εκατομμύριο μάρκα από την εταιρεία και τα πήγε στο κόμμα, οι ταμίες του οποίου έχουν ομολογήσει ότι τα παρέλαβαν. Σκευωρία εις βάρος του καταγγέλλει ο πρώην τσάρος της Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος. Σκευωρία είναι το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σκευωρία είναι τα δανεικά και αγύριστα που έχουν πάρει Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ από τις τράπεζες. Σκευωρία είναι η κατηγορία ότι τα κόμματα λάμβαναν από επιχειρηματίες μεγάλα ποσά για την κάλυψη των εκλογικών αναγκών τους και είναι παντελώς αδιάφορο ότι ο κ. Τσουκάτος κατέθεσε στο δικαστήριο πως το ΠΑΣΟΚ το 2000 εισέπραξε καμιά δεκαπενταριά δισεκατομμύρια δραχμές για την προεκλογική εκστρατεία του.

Είναι να απορεί κανείς πώς δεν βαρυστομαχιάζουμε τρώγοντας τόσες σκευωρίες. Κι όμως, τα συμπτώματα από την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων είναι ορατά. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα είναι πολύ δημοφιλείς οι θεωρίες συνωμοσίας. Βολεύει πολλούς αυτή η κατάσταση. Τις επικαλούνται οι φανατικοί για να δικαιολογήσουν τους οπορτουνισμούς των αγαπημένων τους κομμάτων. Τις επικαλούνται οι κυβερνήσεις για να καμουφλάρουν τα λάθη, τις παραλείψεις και τα σκάνδαλά τους. Τις επικαλούνται οι ηγεσίες των κομμάτων για να αποτρέψουν κινήσεις αμφισβήτησής τους. Τις επικαλούνται ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης που έχουν μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη για να εξασφαλίσουν προστασία.

Ανάγωγα
Βγήκαν από τα ρούχα τους στη Νέα Δημοκρατία όταν ο Τσίπρας ανακοίνωσε την υποψηφιότητα Πέτρου Κόκκαλη για τις ευρωεκλογές. Τον χαρακτήρισαν εκπρόσωπο της διαπλοκής. Ξαναβγήκαν από τα ρούχα τους προχτές επειδή ο Τσίπρας ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Πάνου Λάμπρου, για τον οποίο λένε στη Ν.Δ. ότι είναι φίλος και συνομιλητής της «17 Νοέμβρη». Προφανώς δεν κατάλαβαν το μακιαβελικό σχέδιο του Τσίπρα: έβαλε στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ και τον αποστάτη της λματ (λούμπεν μεγαλοαστική τάξη) και τον φίλο της ένοπλης ανυπακοής. Φως φανάρι. Πάει για Λαϊκό Μέτωπο. Σατανική σύλληψη ε;

EFSYN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου