Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Στον κόσμο της (η) ΝΔ


Αντιφάσεις, αντικρουόμενες απόψεις, μάχη ανάμεσα στο παραδοσιακό κέντρο και τη νεοφιλελεύθερη ακροδεξιά και μια τοξικότητα που πλέον εξάγεται και εκτός των συνόρων, χαρακτηρίζουν τη ΝΔ λίγο πριν από τις Ευρωεκλογές. 
Οι αντιφάσεις που εκπέμπονται είτε μαρτυρούν ένα σοβαρό εσωτερικό διχασμό, είτε βασίζονται σε ένα στρατηγικό πλάνο που επιχειρεί να ικανοποιήσει όλα τα ακροατήρια, αλλά τελικά διαμορφώνει μια κατάσταση σύγχυσης και παράνοιας. Η εικόνα συμπληρώνεται με έναν αντιπολιτευτικό παροξυσμό που φτάνει μέχρι στο σημείο να επιχειρείται εκμετάλλευση με fake news ακόμη και πωλητών του περιοδικού δρόμου "Σχεδία".
Τη μία μέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το ΚΕΦΙΜ εκφράζει την ευαρέσκειά τουσε ένα πλαίσιο με εργαζομένους-λάστιχο και περιορισμένα δικαιώματα, ομαδικές απολύσεις, περιορισμούς των μισθών, ασφαλιστικό τύπου Πινοτσέτ και άλλα μέτρα από το "πουγκί" του νεοφιλελευθερισμού. Την επόμενη μέρα στη Βουλή ο Νίκος Δένδιας υποστηρίζει ότι δεν είναι "σκληρός καπιταλιστής" της Σχολής του Σικάγου, της οποίας θιασώτης είναι ο αρχηγός.
Τη μιά μέρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλά με αυτονόητο πολιτικό πολιτισμό σημειώνοντας ότι η υποψηφιότητα του Πρωθυπουργού για το Νόμπελ είναι τιμητική για τη χώρα και σε λίγες ώρες Κώστας Κυρανάκης, επεκτείνει τη θεωρία της συνωμοσίας, λέγοντας πως η πρόταση για το Νόμπελ είναι και αυτή στο πλαίσιο των "ανταλλαγμάτων" για τη Συμφωνία Πρεσπών όπως και η περικοπή συντάξεων και άλλα θετικά μέτρα! Ο Αν. Εκπρόσωπος Τύπου, σε αντίθεση με τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, φαίνεται να βρίσκεται όλο και πιο κοντά στις συνωμοσιολογικές και ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις του απομονωτισμού, εντός και εκτός των ορίων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Ο αρχηγός του κόμματος άλλωστε δείχνει ικανός να επινοήσει ακόμη και το πιο ακραίο αφήγημα, προκειμένου να ενισχύσει το αντιπολιτευτικό του αφήγημα. Όπως οι σοκαριστικές δηλώσεις του στο αμερικανικό PBS πως "η Ελληνική Κυβέρνηση υπονομεύει τη Δημοκρατία" και πως αυτό που κρίνεται στις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα "δεν είναι απλά το μέλλον της οικονομίας, αλλά το μέλλον της Δημοκρατίας". Παράλληλα συγκρίνει τον Αλέξη Τσίπρα με τον Βίκτορ Όρμπαν, όταν στελέχη του κόμματός του επικροτούσαν και εξέφραζαν τον θαυμασμό τους για τον ακροδεξιό πρωθυπουργό της Ουγγαρίας. Αρνείται οποιαδήποτε σχέση με την ακροδεξιά, όταν την έχει μέσα στο κόμμα του και μάλιστα σε ηγετικές θέσεις και χρησιμοποιεί την ατζέντα της.
Υποστηρίζει πως παρά την σημαντική βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών, η οικονομία διαλύεται και η χώρα καταστρέφεται, ενώ οι αγορές επενδύουν στην Ελλάδα όχι για τα αποτελέσματα της οικονομίας, αλλά γιατί βλέπουν πως θα αναλάβει κάποια στιγμή αυτός την πρωθυπουργία. Απορρίπτει τη σκανδαλολογία, αλλά καθημερινά η ΝΔ σκανδαλολογεί με επίσημες ανακοινώσεις και δημοσιεύματα στον φιλικό της Τύπο. Υποστηρίζει την ανεξαρτησία των θεσμών, όπως Δικαιοσύνη, και κατηγορεί την κυβέρνηση για πιέσεις και επιθέσεις προς αυτούς, αλλά είναι η ΝΔ που ισχυρίζεται πως δικαστικοί συμμετέχουν σε σκευωρίες και απειλεί δικαστικούς που συνεχίζουν τις έρευνες για τα σκάνδαλα. Ισχυρίζεται πως πλήττεται η ελευθερία στον Τύπο, όταν το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών μίντια είναι - τουλάχιστον - φίλα προσκείμενο στη ΝΔ.  Με την ορμή που έχει έφτασε να κατηγορήσει την κυβέρνηση  ακόμη και για την κρίση στο ελληνικό τραγούδι, λησμονώντας ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μπήκε τέλος στο βρώμικο καθεστώς της ΑΕΠΙ. Το αποτέλεσμα ήταν το σωματείο «ΑΣΜΑ 450+», που εκπροσωπεί το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων δημιουργών, να τον "αδειάσει" μεγαλοπρεπώς μέσα σε λίγες ώρες, διαψεύδοντας όσα ισχυρίστηκε πως ειπώθηκαν στη συνάντησή τους.
Ανεξάρτητα από τις όποιες αδυναμίες και τα όποια λάθη μπορεί να υποστηρίξει κάποιος για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία της ΝΔ προσπαθεί μανιωδώς να κατασκευάσει έναν πλασματικό κόσμο για να υποστηρίξει ένα ακραίο αντιπολιτευτικό αφήγημα. ´Ομως η κατάσταση φαίνεται να ξεφεύγει προκαλώντας πλέον αμηχανία ακόμη και σε στελέχη της ΝΔ, που αδυνατούν να ακολουθήσουν...
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου