Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Ο κανόνας των τριών «Π»


Κάθε φορά που η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε δύσκολη θέση, είτε εξαιτίας σκανδάλων διαφθοράς, είτε επειδή αποκαλύπτεται το αντιλαϊκό της πρόγραμμα, χρησιμοποιεί τον κανόνα των τριών "Π": Αναζητά διαφυγή σε έναν από τους Πετσίτη - Παππά - Πολάκη, άλλοτε βρίσκοντας αφορμή και άλλοτε χωρίς καν να υπάρχει. 

Στην περίπτωση της ατυχούς δήλωσης του Παύλου Πολάκη μετά την επίσης ατυχή -πολιτικά- δήλωση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, η ΝΔ βρήκε τη χρυσή ευκαιρία να κάνει ένα επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, ενώ ήταν "στριμωγμένη" σε μια σειρά από πολιτικά μέτωπα. Αντίστοιχα η κυβέρνηση, ενώ ενίσχυε το προγραμματικό της προφίλ στην κοινωνικό πεδίο, όπου υπερτερεί φανερά, βρέθηκε να απολογείται για  μια ατζέντα που είναι το δυνατό της σημείο.
Η αρχική δήλωση του υποψήφιου Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου για τα άτομα με αναπηρίες και τις κοινωνικές παροχές επιχείρησε, λανθασμένα, να ισορροπήσει ανάμεσα στην προφανή προσέγγιση ενός ΑΜΕΑ με τη σκληρή προσέγγιση της ΝΔ, με την οποία είναι υποψήφιος. Η απάντηση του Παύλου Πολάκη από τα κοινωνικά δίκτυα, εντόπιζε σωστά μια πολιτική ανακολουθία αλλά διατυπώθηκε με λάθος τρόπο σε ένα λανθασμένο χρόνο. Το αποτέλεσμα ήταν να το εκμεταλλευτεί η ΝΔ για να αποδράσει από τη δύσκολη θέση, με την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του Κρητικού Υπουργού, αναγκάζοντας τον Πρωθυπουργό να παράσχει κάλυψη, διαμηνύοντας πως θα μετατρέψει την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης
Ο Παύλος Πολάκης, ανεξάρτητα από την ουσία των θέσεών του, σπάνια παρεμβαίνει δημόσια με δόκιμη εκφορά και ύφος  για ένα υπουργό μιας αριστερής κυβέρνησης. Το αποτέλεσμα είναι να έχει γίνει ο "εύκολος στόχος" με τη ΝΔ να επιτίθεται, με υποκρισία, όταν επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα. Αυτή η επιμονή του είναι βέβαιο πως δεν προσφέρει κάτι στην κυβέρνηση. Όσο για τη ΝΔ καλό είναι εκτός από τις κραυγές να κάνει ξεκάθαρες, στην προσεχή εφ' όλης της ύλης συζήτηση στη Βουλή, τις θέσεις της για τις κοινωνικές παροχές, οι οποίες όχι μόνο δεν είναι "χάρες", όπως τις αποκάλεσε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, αλλά αντίθετα αποτελούν "συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας", όπως τόνισε ο ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Γιάννης Βαρδακαστάνης. "Ήταν άστοχη η δήλωση Κυμπουρόπουλου. Εξίσου άστοχη ήταν η δήλωση Πολάκη", σημείωσε.  
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου