Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Μήπως είναι σκευωρία και το σκάνδαλο ΑΕΠΙ κύριε Μητσοτάκη;


της Φωτεινής Λαμπρίδη
Όχι ότι δεν περίμενα να πάρει φωτιά η μονταζιέρα της Πειραιώς με αφορμή τη συνάντηση εκπροσώπων των σωματείων των Ελλήνων δημιουργών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Εδώ δεν δίστασε να παρουσιάσει ψεύτικη στιχομυθία με πωλητή της Σχεδίας, δεν δίστασε να εκμεταλλευτεί τον πόνο των αστέγων, στους καλλιτέχνες θα κολλούσε; Βέβαια θα περίμενε κανείς τόσο ο ίδιος όσο και η επικοινωνιακή του ομάδα να αντιληφθούν πως η έκθεση είναι μεγαλύτερη όταν σε διαψεύδει ο Νικολόπουλος και ο Δεληβοριάς, όσο κι αν συμφωνούμε πως η συμπεριφορά του απέναντι στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες είναι απείρως πιο εξοργιστική.
Όμως όταν η αλαζονεία πατάει τέρμα γκάζι, δεν υπάρχουν άνθρωποι υπάρχουν ευκαιρίες για πολιτική εκμετάλλευση. Θα μου πεις, μα δεν μπορούσε να το κάνει πιο έξυπνα ώστε να μην εκτεθεί τόσο; Ε λοιπόν όχι, δεν μπορεί. Και αυτό μόνο ως θετικό μπορεί να το δει κανείς γιατί με τη φόρα που έχει πάρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κρύβονται οι πραγματικές του προθέσεις.
Στην περίπτωση των δημιουργών για παράδειγμα, δεν είναι μόνο ότι απέκρυψε πως σύσσωμο το ελληνικό τραγούδι του ζήτησε (όπως έκανε και με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς) να στηρίξει την πρωτοβουλία που η παρούσα κυβέρνηση έχει πάρει μετά την κατάρρευση της ΑΕΠΙ. Δεν είναι μόνο ότι απέκρυψε πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έκαναν τίποτα για να ελέγξουν την ασυδοσία της Ανώνυμης Εταιρείας ενώ ήταν υποχρεωμένες από το νόμο να το πράξουν. Δεν είναι μόνο ότι απέκρυψε ότι καταψήφισε όλες τις ευνοϊκές διατάξεις για τους δημιουργούς. Ζήτησε από τους επιχειρηματίες να δώσουν  ένα «συμβολικό ποσό» στους δημιουργούς για να τους στηρίξουν. Ενώ γνωρίζει πως οι επιχειρηματίες που κάνουν χρήση των έργων των δημιουργών είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να πληρώνουν για τη χρήση αυτή, δεν κάνουν φιλανθρωπία. Να θυμίσουμε εδώ πως οι βουλευτές της ΝΔ έχουν κάνει δεκάδες ερωτήσεις στη βουλή υπέρ των χρηστών και των επιμελητηρίων και εναντίον των δημιουργών γιατί προφανώς εκεί βλέπουν την εκλογική τους πελατεία.
Αλλά αυτός είναι ο κόσμος του και καλά κάνει και μας τον υπενθυμίζει με κάθε αφορμή. Ο κος Μητσοτάκης ήθελε να φωτογραφηθεί με τους δημιουργούς, να καταγγείλει την κυβέρνηση και μετά να σηκώσει το χέρι και να πει στους φίλους του τους επιχειρηματίες «Ψιτ, μάγκες, δώστε κάτι και στους καλλιτέχνες που μας διασκεδάζουν». Και μάλλον περίμενε μετά να τον ευχαριστήσουν οι δημιουργοί για τη γενναιοδωρία του.
Αν δεν έχει πολιτικά επιχειρήματα ο κύριος Μητσοτάκης για να χτυπήσει αποτελεσματικά με όχημα την περιπέτεια των δημιουργών, μπορούμε να του δώσουμε εμείς πάντως. Θα μπορούσε να αναρωτηθεί ηχηρά (όπως το κάνει για την δίκη της ΧΑ) γιατί αργεί τόσο πολύ η δικαιοσύνη να ασκήσει διώξεις στην παρέα της ΑΕΠΙ. Αλλά ξέχασα. Για την παρέα της Πειραιώς δεν υπάρχουν σκάνδαλα, μόνο σκευωρίες. 
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου